Takamura. Zegt de naam je iets? En als we het woord ‘Street Fighter’ toevoegen? Dan rinkelt er waarschijnlijk wel een belletje, niet? De Belg is een professionele Street Fighter-speler die zal deelnemen aan de Red Bull Kumite 2021 in Londen!

Ha… dôoooken !

Tokido & Kawano uit Japan, Idom & Smug uit de VS, Master Crimson uit Frankrijk, Problem X & Hurricane uit Engeland, Vegapatch uit Spanje en nu Tamakura uit België!

Dat zijn de namen van de huidige deelnemers aan de Red Bull Kumite London voor dit jaar 2021, die zal plaatsvinden op 22 en 23 mei. We zullen dus kunnen rekenen op de deelname van Takamura als vertegenwoordiger voor de Street Fighter-licentie! Nadat hij in de editie van 2019 als vierde eindigde, zal hij nu proberen om de kroon op te eisen.

Ter herinnering, 22 mei zal exclusief gewijd zijn aan Guilty Gear, een reeks fighting games ontwikkeld door Daisuke Ishiwatari. 23 mei zal dan weer volledig in het teken staan van Street Fighter V, de meest recente game in de gelijknamige serie ontwikkeld door Capcom. Je vecht er in 1vs1 in een 2D-universum maar waarin diepte ook een rol speelt.

Hoe zit het toernooi in elkaar? 16 van de beste spelers van over de hele wereld (7 spelers moeten dus nog bekendgemaakt worden) zullen het tegen elkaar opnemen in een 10 uur durende livestream die je zal kunnen volgen op het officiële Twitch- en YouTube-kanaal van het organiserende merk Red Bull.

Het is lang geleden dat we een offline editie van Street Fighter-toernooien hebben gehad, maar deze keer rekent Takamura op jullie om hem te steunen tijdens dit toernooi!

Copyright afbeelding: Red Bull Gaming