Liefde in al zijn vormen met 'Pride & Love: be proud' in de Proximus VOD-catalogus

Deze maand geven we het thema ‘pride’ een belangrijke plaats in de VOD-catalogus van Proximus Pickx. We lichten er voor jou vijf films uit die zeker het bekijken waard zijn.

Girl

We beginnen met een prachtfilm van eigen bodem. De Vlaamse regisseur Lukas Dhont rolde in 2018 hoge ogen met zijn ‘Girl’. Van de Magritte du cinéma tot de filmfestivals van Cannes en San Sebastián en de Europese Filmprijzen: deze film werd alom geprezen en sleepte in binnen- en buitenland tal van prestigieuze prijzen in de wacht.
 
‘Girl’ laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, vertolkt door Victor Polster, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara werd geboren als jongen.
 
‘Girl’ is van 12 tot en met 24 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Call Me by Your Name

‘Call Me by Your Name’ van regisseur Luca Guadagnino is een sensueel en transcendent verhaal over de eerste liefde, gebaseerd op de veelgeprezen roman van André Aciman. Het is de zomer van 1983 in het noorden van Italië, en Elio Perlman (Timothée Chalamet), een vroegrijpe 17-jarige jongeman, brengt zijn dagen door in de 17e-eeuwse villa van zijn familie om klassieke muziek te transcriberen en te spelen, te lezen en te flirten met vriendin Marzia (Esther Garrel). Elio heeft een hechte band met zijn vader (Michael Stuhlbarg), een eminente professor die gespecialiseerd is in de Grieks-Romeinse cultuur, en zijn moeder Annella (Amira Casar), een vertaler die hem laat kennismaken met cultuur in deze prachtige omgeving.
 
Hoewel Elio’s verfijning en intellectuele begaafdheid de indruk geven dat hij al een volwaardige volwassene is, is hij nog op veel vlakken onschuldig en ongevormd, vooral wanneer het de liefde betreft. Op een dag arriveert Oliver (Armie Hammer), een 24-jarige Amerikaanse doctoraatsstudent, om als zomerstagiair voor Elio’s vader te werken. Te midden van de zonovergoten pracht van de omgeving ontdekken Elio en Oliver een ontluikend verlangen, dat zich in de loop van de zomer ontwikkelt en hun leven voor altijd zal veranderen.
 
‘Call Me by Your Name’ is van 12 tot en met 24 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Behind The Candelabra

Scott Thorson, een jonge biseksuele man die is opgegroeid in pleeggezinnen, maakt kennis met de flamboyante beroemde entertainer Liberace. Al snelt ontwikkelt zich een een romantische relatie met de legendarische pianist. Scott en Liberace, omringd door rijkdom en overvloed, hebben een lange affaire – een affaire die Scott uiteindelijk verstikkend begint te vinden.

Weggehouden van de buitenwereld door zijn zeer excentrieke maar “in de kast gebleven” partner, onderworpen aan extreme make-overs en zelfs plastische chirurgie in opdracht van zijn geliefde… begint Scott uiteindelijk te rebelleren. Wanneer Liberace een nieuwe minnaar vindt, wordt Scott op straat gegooid. Vervolgens probeert hij via juridische weg compensatie te krijgen voor wat hij heeft verloren en opgegeven. Maar de band tussen de jongeman en de ster breekt nooit helemaal.
 
‘Behind The Candelabra’ is van 12 tot en met 24 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Mulholland Drive

We serveren je deze maand ook een absolute klassieker van regisseur David Lynch (hem ken je misschien van de iconische tv-serie ‘Twin Peaks’).
 
Na een vreselijk auto-ongeval in Los Angeles is Rita de enige overlevende, maar ze lijdt aan ernstig geheugenverlies. Wanneer ze een willekeurig appartement van een vreemde in Downtown Los Angeles binnenwandelt, raakt haar verhaal op een vreemde manier verweefd met dat van Betty Elms, een parmantige jonge vrouw op zoek naar roem en sterrendom. Betty is echter geïntrigeerd door Rita’s situatie en is bereid haar dromen opzij te zetten om zich in dit mysterie te verdiepen. De twee vrouwen ontdekken al snel dat niets is wat het lijkt in deze stad der dromen…
 
‘Mulholland Drive’ is van 12 tot en met 24 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Saving Face

We sluiten het lijstje af met een iets lichtere film in het comedy-genre. Wanneer de 48-jarige Chinees-Amerikaanse weduwe Hwei-Lan Gao (Joan Chen) aan haar strikt conservatieve vader vertelt dat ze zwanger is, verbant hij haar uit haar huis in Queens totdat ze hertrouwt (of een onbevlekte ontvangenis kan bewijzen…). Hwei-Lan kan nergens heen en trekt dan maar in bij haar volwassen dochter Wil (Michelle Krusiec), een briljante chirurge in Manhattan die écht geen kamergenoot wil sinds ze Viv (Lynn Chen) heeft ontmoet, haar sexy jonge minnares. Wil doet dus wat elk plichtsgetrouw kind zou doen (of een kind dat graag wat privacy in eigen huis wil): ze probeert haar moeder te koppelen met zowat elke in aanmerking komende vrijgezel in New York.
 
‘Saving Face’ is van 12 tot en met 24 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Films

Bekijk alles
Top