Rijvers Festival schrapt de editie die het op 6, 7 en 8 augustus had gepland. "De onzekerheid blijft te groot", zegt de organisatie, die ook vorig jaar het festival had geannuleerd vanwege corona.
Rijvers Festival ontvangt jaarlijks enkele duizenden bezoekers in het Oost-Vlaamse Lievegem. In normale jaren was de ticketverkoop nu al volop aan de gang, maar vandaag zijn er nog te veel vragen over toekomstige capaciteitsbeperkingen en coronaregels die onvermijdelijk van kracht zullen zijn.

"Op dit moment is nog niet bepaald hoeveel mensen we mogen ontvangen, wat de precieze veiligheidsmaatregelen zijn, hoe het zit met coronapaspoorten", zeggen de organisatoren. "We hebben bovendien een groot, jong publiek met ook heel wat minderjarigen: hoe zit het met hun vaccinatie?"

De festivalorganisatie spreekt van een lastige beslissing. "Uitstellen naar later dit jaar is geen optie. Ook voor het najaar zijn er nog geen zekerheden, dus zit dat er niet in." Wel wordt vooruitgeblikt op een editie in 2022 die "nóg groter, feestelijker en magischer" zou worden.

Daarvoor kunnen liefhebbers 12, 13, 14 en 15 augustus 2022 alvast aankruisen in hun agenda.