Dit zijn de meest memorabele verpleegkundigen van de film- en televisiewereld

Films |
Op 12 mei vieren we de Internationale Dag van de Verpleegkundige, een dag die in de afgelopen tijd een heel bijzondere betekenis heeft gekregen. Om deze alledaagse helden te huldigen, heeft Proximus Pickx voor jou enkele films en series geselecteerd met toegewijde verpleegkundigen, van wie sommigen onmisbaar zijn geworden op het kleine scherm.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ratched

Eén van de meest intrigerende verpleegsters van het kleine scherm is Mildred Ratched, gespeeld door de uitstekende Sarah Paulson. Mildred werkt in een berucht maar ook erg mysterieus psychiatrisch ziekenhuis. De intelligente en koelbloedige verpleegster zal er alles aan doen om haar doel te bereiken en zal onder meer seriemoordenaar Edmund Tolleson te hulp schieten. Na enige tijd ontdekt ze de ware aard van de zorgverleners, de geheimen van de patiënten en de soms smerige verhalen die daar plaatsvonden. Sensatie is gegarandeerd met deze Netflix-reeks!

Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 

Patients

'Patients' is niet alleen het verhaal van Ben, die na een ernstig ongeval moet leren leven met een zware fysieke beperking, maar ook van alle zorgverleners om hem heen. Het dagelijkse leven van Ben bestaat uit nederlagen en overwinningen om opnieuw te leren spreken, eten en stappen. Deze Franse film is geregisseerd door Mehdi Idir en zanger Grand Corps Malade. Die laatste baseerde zich voor het verhaal op zijn eigen ervaringen. 'Patients' eert op gepaste wijze alle zorghelden die elke dag klaarstaan voor hun patiënten.
 

Grey's Anatomy

In een opsomming van verpleegkundigen op het kleine en grotere scherm kan 'Grey's Anatomy' natuurlijk niet ontbreken. Eén van de bijzonderste acteurs van de reeks is Kathy C An, die de rol van de zwijgzame BokHee speelt in alle seizoenen van de ziekenhuisserie. Naast haar acteerjob werkt Kathy ook als verpleegkundige bij openhartoperaties in een ziekenhuis in Los Angeles. Door haar stille rol is Kathy C An uitgegroeid tot een van de populairste actrices van de reeks. Op haar Instagram-pagina heeft ze meer dan een half miljoen volgers.

'Grey's Anatomy' is beschikbaar op Disney+ via de tv-optie 'All Stars' en 'All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'All Stars' en 'All Stars & Sports' vind je hier terug.

 

Extremis

We sluiten af met 'Extremis', dat eigenlijk geen film of serie is, maar een minidocumentaire op Netflix. Het programma volgt de Amerikaanse arts Jessica Zitter, die op de afdelingen intensieve zorg en de palliatieve zorg werkt. Ze helpt gezinnen bij het levenseinde van hun terminaal zieke familieleden en moet soms omgaan met tegenstrijdige wensen van de familie en de patiënten. 'Extremis' won in 2016 een prijs voor beste minidocumentaire op het Tribeca Filmfestival en werd het jaar daarop genomineerd voor een Oscar voor beste minidocumentaire.

Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top