Chelsea staat voor eerste horde richting de dubbel

FA Cup | The Blues spelen zaterdag om 18u15 (te volgen op Eleven Sports) tegen Leicester in de finale van de FA Cup. Voor Chelsea wordt het misschien de eerste trofee van het seizoen, in aanloop naar de Champions League-finale. Zit de dubbel erin?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Waar Manchester City mag hopen op de treble, zit voor Chelsea misschien de dubbel Champions League / FA Cup erin. Als we in rekenschap brengen uit welke positie de Londenaars teruggekomen zijn dit seizoen, is dat ronduit grandioos.

Leicester is natuurlijk ook geen vogel voor de kat. The Foxes realiseerden een fraai parcours op weg naar de finale, met onder meer een zege tegen Manchester United in de kwartfinale.
 
Chelsea blaakt van vertrouwen
 
Het psychologische voordeel ligt bij de Blues, die in een goede flow verkeren. Om in de finale te geraken, wipten de troepen van Thomas Tuchel Manchester City in de halve finale, hetgeen een vertrouwensboost gaf.
 
Mocht het nog foutlopen voor Chelsea in de FA Cup-finale, wacht nog een ultieme kans om van dit seizoen een knalseizoen te maken. Chelsea legde Real Madrid aan banden in de halve finale van de Champions League, en staat ietwat onverwacht in de finale van het kampioenenbal. Met aantrekkelijk, offensief voetbal waren de Londenaars over beide matchen de verdiende winnaar, terwijl Real bleek voor de dag kwam.
 
De hand van Tuchel en de motor van Kanté
 
De wedergeboorte van Chelsea is (mede) de verdienste van zijn coach: Thomas Tuchel. De Duitser, die rond kerst aan de deur werd gezet bij PSG, haalt zijn gram in de Britse hoofdstad. Waar sommige trainers tijd zouden vragen om hun ideeën te implementeren, stak Tuchel meteen de handen uit de mouwen en bewerkstelligde hij in amper drie maanden een ware metamorfose. Hij maakte van de spelersgroep weer winnaars, die helemaal betrokken zijn in het verhaal van Tuchel.
 
Daarenboven zullen de mannen van Stamford Bridge kunnen rekenen op de 60 longen van N’Golo Kanté. De defensieve middenvelder, die superieur was tegen Real Madrid, verkeert in hoogvorm en is de exponent van het herboren Chelsea. Als Kanté in zijn element is, straalt dat af op het hele team. Als de Fransman tegen Leicester speelt zoals tegen de Madrilenen, zullen The Foxes zich schrap moeten zetten.
 
Volg de FA Cup het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top