Lierse Kempenzonen neemt afscheid van 20 (!) A-kernspelers

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen moest in het afgelopen seizoen de 1B-clubs bekampen met een kern die eigenlijk samengesteld was om in de hoogste amateurliga te spelen. Dat leverde een pijnlijke rentree bij de profs op waarbij de Pallieters amper 16 punten konden rapen in 28 wedstrijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Desalniettemin werd het wel een bijzonder leerrijk seizoen voor Tom Van Imschoot en zijn technische staf. Zo werden er de voorbije weken al heel wat (meer ervaren) nieuwe jongens gehaald terwijl er maar liefst 20 spelers hun kastje mogen leegmaken.

De club maakte zopas via de officiële kanalen bekend dat Bob Straetman, Hannes Smolders, Emile Samyn, Mathieu Troonbeeckx, Toon Janssen, Simon Vermeiren, Jef Van Der Veken, Ayyoub Allach, Jellert van Landschoot, Yentl Van Genechten, Ben Santermans, Simon Van Geet, Younes Ben Hammou, Raf Meukens en Timo Cauwenberg geen nieuw contract krijgen en de club dus verlaten.

Daarnaast gaan 'huurlingen' Jamal Aabbou, Sava Petrov, Fessou Placca, Hotman El Kababri en Jo Gilis ook terug naar hun oorspronkelijke werkgevers.

Wie nog wel?

Bernd Brughmans en Scott Bitsindou blijven wel nog aan boord omdat ze nog een lopend contract hebben. Tibeau Swinnen, Joppe Vannuffelen, Pieter De Schrijver en Jarno De Smet kregen eerder dit jaar wél een contractverlenging en zijn er dus ook nog bij in het nieuwe seizoen. 'Huurlingen' Jordy Gillekens en Brent Laes werden definitief binnen gehaald en Yvan Yagan, Alex Maes, Joeri Poelmans, Thibaut Van Acker en Guillaume De Schryver tekenden recent een contract op het Lisp.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top