De bal rolde weer in de Proximus ePro League met de start van de eindfase van de competitie. Zak “Emperatoor” Bentato (RSCA), Manse “Manse01” Bogaerts (KV Kortrijk), Florian “Didista” Vandamme (Sporting Charleroi) en Reinout “E-onel” Schols (OH Leuven) plaatsten zich voor de halve finales. Hier volgt een samenvatting van speeldag met heel wat verrassingen.

We kennen de halve finalisten van de Proximus ePro League!

 

De Belgische FIFA-fans stonden woensdagnamiddag hevig. En terecht, de kwartfinales van de Proximus ePro League, ons nationale kampioenschap, werden afgewerkt. Na een lang regulier seizoen en een paar weken pauze gingen de acht gekwalificeerde spelers opnieuw het virtuele veld op met als doel om een kostbaar ticket voor de halve finales te grijpen.

De eerste wedstrijd was een echte Waalse derby tussen Standard Luik, vertegenwoordigd door ShadooW, en het Sporting Charleroi van speler Didista. En we kregen een heel spannend duel! Na twee wedstrijden en 180 minuten was de stand 8-8, waardoor de spelers te maken kregen met golden goal-regel. Na meer dan 80 minuten extra tijd werkte Didista zijn tegenstander tegen de groene mat dankzij aanvallend werk en een koelbloedigheid die we graag willen onderstrepen. Eindstand: 9-8. De Carolo kan nog steeds hopen om de titel voor het tweede jaar op rij mee te nemen naar de industriestad.

De wedstrijden volgden elkaar snel op. E-onel (OH Leuven) en ZayroR (Sint-Truiden) waren de volgende spelers die de grasmat mochten betreden. Een wedstrijd tussen de zevende van het reguliere seizoen en de eeuwige tweede, die dus logischerwijs in het voordeel van de speler van Sint-Truiden moest uitdraaien. Maar neen. In de heenwedstrijd bepaalde E-onel het tempo… en dat loonde! De jonge speler won met 1-0, en bevestigde in de terugwedstrijd met een gelijkspel. Eindscore na twee wedstrijden: 2-1, een echte verrassing. Het is dus definitief: ZayroR, hoewel dominant tijdens het reguliere seizoen, zal niet deelnemen aan de halve finales en ziet de titel van 2021 in rook opgaan.

De derde wedstrijd moest qua surprisegehalte niet onderdoen voor het vorige duel. Een van de favorieten zag zijn kansen op de titel helemaal verdwijnen na twee spannende wedstrijden. Zak Bentato (RSCA) ontmoette Geoffrey Meghoe (Zulte Waregem) in een wedstrijd die de derde halve finalist van het seizoen 2021 zou bepalen. Beide wedstrijden eindigden op een 1-1-gelijkspel, waardoor een golden goal opnieuw voor de beslissing moest zorgen. Deze keer was de spanning van korte duur. In minuut 40 scoorde Zak Bentato van Anderlecht het winnende doelpunt na een perfecte tegenaanval. De jonge speler staat na zijn overwinning in 2016 dicht bij een tweede titel.

De laatste kwartfinale ging tussen twee Vlaamse clubs: het Antwerp van Zimet2015 en het KV Kortrijk van Manse01. Manse01 domineerde de eerste ontmoeting en scoorde drie doelpunten terwijl zijn keeper niet vaak in actie moest komen. In de terugwedstrijd kon Zimet het tij niet meer keren, het werd 2-2. Manse01 verzekerde zich zo van de laatste plek in de halve finales van het Proximus ePro League-seizoen 2021.

Je weet nu dus wie de laatste vier overlevers in deze Proximus ePro League zijn! Zoals we in ons dossier over de play-offs al schreven, afspraak op 12 mei op het YouTube-kanaal van ELEVEN om de halve finales live te volgen. All Sports tv-klanten van Proximus kunnen afstemmen op de zender Eleven Pro League 1 vanaf 13u.

Copyright afbeelding: ELEVEN Belgium