Geen laatste keer Sclessin voor Steven Defour

Jupiler Pro League | Met de Europe play-offs kreeg Steven Defour, die na dit seizoen stopt met voetballen, onverwacht nog een kans om een afscheidstournee af te werken op onze Belgische velden. Met KV Mechelen zou de ex-international donderdag om 16u op Sclessin spelen, daar waar hij de mooiste én de ergste avonturen beleefde. Maar een blessure aan de quadriceps gooit nu roet in het eten en zorgt voor een vroegtijdig afscheid in mineur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor veel Standardfans draagt de naam Steven Defour voor altijd de bijklank van ‘verraad’. Als aanvoerder van de Rouches won hij twee landstitels, in 2008 en 2009. Individueel werd hij bekroond met een Gouden Schoen in 2007. Defour werd op die manier de incarnatie van een herboren Standard. Maar in 2014, na twee seizoenen bij FC Porto, tekende de toenmalige Rode Duivel een contract bij Sporting Anderlecht, de aartsvijand van de Luikse trots.

Bij paars-wit haalde Defour echter nooit zijn niveau van bij Standard. Het meest gedenkwaardige moment uit zijn Brusselse episode was misschien wel zijn terugkeer naar Sclessin, toen een gigantische tifo werd uitgerold. Niet om de voormalige poulain van de Rouches te fêteren, maar met de afbeelding van een onthoofde Defour. Wansmakelijk. Tot groot jolijt van de Standardsupporters werd Defour ook nog eens uitgesloten na twee keer geel.

Blessurelast

Het vervolg van zijn carrière bracht hem naar de Premier League, meer bepaald Burnley, waar hij drie seizoenen speelde. Nadien keerde Defour opnieuw terug naar de heimat, deze keer naar Antwerp, maar door een rist blessures kon hij daar nooit zijn stempel drukken en werd hij er bedankt voor bewezen diensten. Een vroegtijdig einde van zijn carrière lonkte.

Maar dan was daar plots die onvervulde droom: zijn bestaan als profvoetballer afsluiten bij KV Mechelen, de club waar het allemaal begon voor hem als jeugdspeler en waar zijn vader naast het stadion begraven ligt. Na eerst een testperiode tekende Defour een contract tot het einde van dit seizoen. Toch waren het weer die blessures die een succes in de weg stonden. De ex-international kwam in de reguliere competitie aan 781 speelminuten in 16 wedstrijden.

Pas de laatste weken, en nadat hij zijn afscheid van het profvoetbal aankondigde, lijkt de beste Defour boven te komen. Met zes opeenvolgende basisplaatsen kon de middenvelder Mechelen mee aan een onverhoopt ticket voor de Europe play-offs helpen.

Europese kwalificatie als afscheidscadeau?

De haat-liefdeverhouding tussen Defour en Standard zou deze week een laatste keer oplaaien. De voormalige aanvoerder van de Rouches zou opnieuw het veld van zijn jeugdliefde betreden. Dit keer zonder supporters in de tribunes, wat sowieso al een adieu in mineur geweest zou zijn.

Maar de Malinois-speler is een laatste wedstrijd op Sclessin niet gegund. Na de 6-2 opdoffer aan de kust, tankte Standard weer vertrouwen tegen AA Gent. Steven Defour had zijn ex-ploeg opnieuw een uppercut kunnen toedienen, maar daar komt dus niets van in huis. Mechelen staat op slechts twee punten van de eerste plaats, die Oostende bezet houdt: eren de Maneblussers hun aanvoerder door finaal het Europees ticket te pakken op het seizoenseinde?

Volg Standard - KV Mechelen op donderdag 13 mei vanaf 16u.Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de Elf Pro League-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top