Waasland-Beveren verdedigt zaterdag in eigen huis een 1-1 tussenstand tegen RFC Seraing; de vice-kampioen uit 1B. Dankzij de uitgoal die de Waaslanders wisten te scoren in de heenmatch lijkt de uitgangspositie meer dan behoorlijk, maar gezien de thuisstatistieken van Waasland-Beveren én de uitstats van Seraing belooft het nog een razend spannende terugmatch te worden op de Freethiel.
Eerder gaven we u al mee dat RFC Seraing het afgelopen seizoen vaak excelleerde buitenshuis én dat de Luikenaars ook veel goals scoren als ze een busreis in de benen hebben zitten. Les Métallos zullen dus ongetwijfeld met het nodige vertrouwen in eigen kunnen naar de Freethiel reizen. Maar er zijn nog statistieken die in het voordeel van Seraing spreken.

Zo etaleerde Waasland-Beveren zich het afgelopen seizoen met voorsprong als slechtste thuisploeg van 1A. De Waaslanders haalden slechts 11 van de 31 behaalde punten in eigen huis. Excelsior Moeskroen en KV Kortrijk deden als op één na slechtste thuisploeg maar liefst zes punten beter.

Doelpuntenkermis

Daarnaast kreeg Waasland-Beveren ook maar liefst 40 goals tegen in de 17 thuiswedstrijden die het afwerkte. In negen thuiswedstrijden kreeg het zelfs drie of meer goals binnen terwijl Jackers en co slechts 3x de nul konden houden.

Veelbelovende statistieken dus voor Mikautadze en de rest van de Luikenaars, al kan het in een barragematch van 'alles of niets' wellicht alle kanten uitgaan.