D1B Pro League XI van het seizoen // CENTRUMVERDEDIGER 1 // Christian Burgess (Union SG)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De centrumverdediger die dit seizoen het vaakst (5x) genomineerd werd voor het 'elftal van de week' was Christian Burgess. De rijzige Engelsman was dit seizoen een van de steunpilaren bij kampioen Union. Met zijn gestalte, ervaring en leiderskwaliteiten zorgde hij er mee voor dat Union dit seizoen slechts 24 goals binnen kreeg. Daarnaast scoorde hij zelf ook nog twee keer.

Daarnaast veramelde 'Burgey' ook nog eens het op één na meeste speelminuten van alle 1B-spelers. Enkel Deinzeverdediger Jannes Vansteenkiste stond (welgeteld één minuut) meer op het veld. Sterke stats die van Burgess misschien wel een van de beste nieuwkomers van het seizoen maken.

Morgen maken we bekend wie Burgess vervoegt in het hart van onze defensie. Wel geven we al mee dat ploegmakkers Siebe Van der Heyden en Jonas Bager de selectie net niet haalden. Van der Heyden was wel de verdediger die de meeste nominaties in de wacht sleepte buiten de jongens die het elftal wél haalden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top