'De Mol' schudt iedereen af: de jacht is weer open verklaard

Series | Sven? Lennart? Of dan toch de eerder onverdachte Annelotte? En waartoe dient die hond nu eigenlijk? Veel vragen om de finale van 'De Mol' in te duiken. Zeker nu blijkt dat de drie finalisten zelf geen idee hebben wie de saboteur in het spel is. Behalve de saboteur zelf natuurlijk… We zetten voor jou nog eens de pro en contra’s per kandidaat op een rij.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nooit eerder gezien in negen seizoenen De Mol: bij het ingaan van de finale zitten alle finalisten op een verkeerd spoor. Op de mol zelf na, uiteraard. Die speelt blijkbaar een uitmuntend schaduwspel, waarbij hij of zij iedereen in de groep doet dwalen. En ondertussen ook nog eens de prijzenpot op een historisch laag bedrag houdt. Vorig jaar klokte mol Aline Churikova af met een bedrag van 22.850 euro, het laagste ooit. Nu staat de pot met nog één aflevering te gaan op 17.600. Straf.

‘Ik ben volledig, maar dan ook vollédig in de war’, reageerde Philip, afvaller in de vorige aflevering, ondertussen. ‘Dat er misschien enkele kandidaten die er eerder uitgingen hun pijlen op mij hadden gericht, daar had ik een vermoeden van. Maar dat alle drie de finalisten in mij de mol zagen? Verbijsterend. En wat nu? Hun hoofdverdachte is naar huis. En dat net voor de finale. Die drie finalisten moeten helemaal van nul beginnen in hun zoektocht. Wat een spanning.’

Blijven over in deze finale: Sven Uyttersprot (41), Lennart Driesen (25) en Annelotte De Brandt (25). Wie wint dit jaar De Mol en volgt zo Jolien Derck op? En wie is die gewiekste mol?  Enkele denkpistes…  

Sven

Aanvankelijk viel de horeca-uitbater uit Aalst vooral op door zijn vele lachbuien en weinig subtiele sabotagewerk. Zelden bracht hij geld in het laadje, het leek hem daarbij vooral te doen om zich zo verdacht mogelijk te maken voor zijn medekandidaten, zo lang mogelijk in het spel te blijven en zich domweg te amuseren.

Het maakte hem net iets te opvallend verdacht, waardoor er kan getwijfeld worden aan zijn mol-kwaliteiten. Iets wat zijn vriendin ook aangaf na het bezoek in Duitsland: ‘Je ziet het meteen wanneer Sven liegt’. Of vergist zijn eigen vriendin zich zo schromelijk in haar partner? Geregeld viel (oprechte?) verbijstering op Svens gezicht af te lezen bij weer eens een mollenstreek van een ander of bij een eliminatie. Kan je zoiets spelen dan hoor je eerder thuis in de theaterwereld dan achter een cafébar. Bovendien deed hij in de voorbije afleveringen wel zijn best en bracht zo toch al 2.388 euro op voor de groepspot.

Maar vaak liep het dus wél mis bij Sven, denk aan zijn alpenhoorn-intermezzo tijdens het regisseren van een videoclip in de Duitse bergen. Of tijdens het koekoeksklok-zoeken in de eerste aflevering. Hij zat meermaals op cruciale posities in een proef en vormde dikwijls een team met Philip. Als de anderen Philip verdachten en dus vragen invulden met hem in gedachten, kan dat evengoed van toepassing zijn op Sven. Is daarmee het dwaalspoor blootgelegd?

Lennart

Wat ons betreft verdachte nummer één. Zelden of nooit brengt hij geld op: 816 euro tot nog toe. Het minste van alle drie de finalisten. Door daar bovenop een vrijstelling af te kopen voor 10.000 euro zorgde hij zelfs eigenhandig voor de voorlopig historisch lage prijzenpot in 'De Mol'.

Met zijn Kempische accent en gevoel voor humor wekt hij sympathie op bij de andere kandidaten en bij tv-kijkend Vlaanderen, maar daardoor komt hij ook met veel weg. Haast geruisloos draait hij mee in het programma.

Alleen de recentste aflevering, vlak voor de finale, zorgde dan weer voor verwarring: want was het niet Lennart die daar toch echt zijn stinkende best deed om de spookachtige verstop-proef in de villa te doen slagen? Die had hij nochtans makkelijk kunnen mollen. In de voorlaatste aflevering deed hij zowat alles met volle inzet. Of was dat om de andere kandidaten op het verkeerde been te zetten?

Annelotte

Lijkt altijd vol voor de groepspot te gaan. Van alle kandidaten bracht ze al het meeste geld op: 2.816 euro bij het ingaan van de finale. Dan ben je sowieso weinig verdacht. Ofwel gewoon een heel slechte mol natuurlijk.

Wel verdacht is de manier waarop ze hondje Isidoor opeiste. Enkele kandidaten opperden al dat ze het vreemd vonden dat Isi zijn nieuwe baasje al leek te kennen. Benieuwd alvast wat de functie van het hondje en de rode knop zullen zijn in de finale-aflevering.

De vierde optie: Philip is back!

Want kreeg Philip, waarop alle finalisten blijkbaar op hadden ingezet, daar geen oranje scherm in plaats van een rood? En was dat niet wat voor aanvang van dit seizoen van 'De Mol' gepitcht werd als nieuwigheidje in deze reeks? Goed mogelijk dat ook de knop van hondje Isidoor daarmee te maken heeft. Zo valt het niet uit te sluiten dat Philip in de finale alsnog een terugkeer in het programma maakt. Als mol, of als winnaar.

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 
Volg het spoor van 'De Mol' en lees ook onze andere artikels via deze link.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top