De Bruyne en Mahrez doorkruisen CL-dromen van PSG

UEFA Champions League | De eerste finalist van de Champions League 2020/2021 is bekend: het Manchester City van Pep Guardiola en Rode Duivel Kevin De Bruyne. De Citizens laten een gefrustreerd Paris Saint-Germain achter in de halve finales.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de 1-2 zege in de heenwedstrijd in Parijs werkte Manchester City dinsdag koelbloedig de klus af in eigen huis. Op een witte grasmat zowaar, want het had kort voor de aftrap gehageld boven Manchester. De Parijzenaars, zonder de geblesseerde Kylian Mbappé, dachten nochtans dat ze hun prooi snel bij het nekvel konden grijpen.

Al na 7 minuten volgde immers een cruciale fase: PSG kreeg een penalty toegewezen na handsspel van City-verdediger Zinchenko. Scheidsrechter Kuipers wees naar de stip, maar werd meteen daarna door de VAR naar het videoschermpje geroepen… daarop was duidelijk te zien dat de Oekraïense linksachter van City de bal op de schouder kreeg en niet op de arm. Geen strafschop dus voor PSG, dat enkele tellen later het deksel op de neus kreeg.

Mahrez op het voorplan

Na een omschakeling uit het boekje, vertrekkend met een fantastische lange trap van doelman Ederson, knalde Kevin De Bruyne op Florenzi, waarna de bal in de voeten van Mahrez belandde: een listige plaatsbal tussen de benen van doelman Keylor Navas en 1-0! PSG reageerde nog wel via onder meer Marquinhos -altijd gevaarlijk op standaardsituaties-, maar al bij al kreeg de ploeg van Mauricio Pochettino weinig klaar.

Zijn collega-trainer aan de overkant, Guardiola, zag op zijn beurt hoe zijn City de grendel netjes op het slot hield achterin en er zelfs in slaagde de kloof uit te diepen naar een veilige 2-0. Opnieuw met Riyad Mahrez als afwerker van dienst, en opnieuw na een razendsnelle omschakeling. De Frans-Algerijnse winger van Man City lukte zijn derde doelpunt in twee wedstrijden tegen de Parijzenaars.  

De kloof zorgde voor irritatie en frustratie bij de fiere vedetten van PSG, zo ging bij Angél Di María even het licht uit: natrappen op Fernandinho en met rood naar de douches. Er zouden nadien nog enkele gemene overtredingen volgen van de Parijse ploeg.

De uitslag op het scorebord bleef echter ongewijzigd en zo stoot Man City voor het eerst door naar de finale van de Champions League. Dankzij een solide verdedigende prestatie van heel de ploeg, met Mahrez als uitblinker in het offensieve compartiment. De in Frankrijk geboren Algerijnse international zette de voorbije weken en maanden duidelijk een stap op het voorplan. Naast onze King Kev natuurlijk, die al langer in de schijnwerpers beweegt.

De Bruyne scoort punten voor de Gouden Bal

Onze landgenoot bij City, Kevin De Bruyne, zit met deze kwalificatie voor de CL-finale en binnenkort ook een nieuwe landstitel in Engeland, alvast op koers voor de hoogste individuele onderscheiding die een profvoetballer te beurt kan vallen: de Gouden Bal. Hij is de draaischijf van Man City en wordt door heel wat analisten beschouwd als de beste middenvelder ter wereld.

De Premier League-titel is zo goed als binnen. De Champions League heel dichtbij. Het enige wat dan nog ontbreekt om zijn kandidatuur als beste speler ter wereld helemaal af te ronden, is een glansprestatie op het komende EK. Naar het voorbeeld van Luka Modric, die Kroatië op het WK 2018 naar de finales leidde (weliswaar verloren tegen Frankrijk), nadat hij iets daarvoor de CL op zak had gestoken met Real Madrid. Als België straks dus Europees goud kan veroveren, wordt dat dubbel plezier voor De Bruyne: een Gouden Bal lijkt de Drongenaar dan nog moeilijk te kunnen ontsnappen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top