La Liga, de organisatie die het Spaanse profvoetbal organiseert, heeft een onderzoek geopend naar een gezamenlijke maaltijd van de spelers van FC Barcelona bij Lionel Messi thuis. De coronaprotocollen zouden niet gerespecteerd zijn.
Gisteravond werd er verzameld ten huize Messi door de spelers, sommigen vergezeld van hun partner. Nochtans zijn samenkomsten van meer dan zes personen bij particulieren verboden in Barcelona. Op foto's in de lokale pers is te zien hoe onder anderen Sergi Roberto en Pedri het huis van Messi verlaten. Op een video is ook te horen hoe er "Campeones, campeones!" of "Kampioenen, kampioenen!" gezongen wordt. Barça is nog in volle titelstrijd verwikkeld met Real Madrid en Atletico Madrid.

Het Agentschap voor Volksgezondheid in Catalonië liet vandaag weten dat het de zaak zal onderzoeken. "We willen iedereen nog eens oproepen om de maatregelen te respecteren en vragen aan mensen met een publieke bekendheid om dat met nog meer nauwkeurigheid te doen, om een voorbeeld te stellen", zei vicevoorzitter van het agentschap Pere Aragones.