Counter-Strike werkt zijn pool met competitieve maps bij

Nieuws | De servers van Counter-Strike Global Offensive, de FPS van Valve, hebben een update gekregen. Naast een paar verbeteringen die het negen jaar oude spel wat moeten heropfrissen, wijzigde het pack met competitieve maps een beetje. Ancient vervangt Train.

Door Proximus

Deel dit nieuws

 

Bye Train

De map Ancient, ontwikkeld rond het idee van een Azteekse tempel en oorspronkelijk uitgebracht naast Operation Broken Fang dat in december 2020 verscheen, maakt zijn intrede in Valve’s competitieve catalogus van FPS-maps. De ontwikkelaars lijken heel tevreden over de map, gezien het kleine aantal verbeteringen dat hun creatie heeft gekregen.

Ancient werd bijgewerkt op 9 december, slechts enkele dagen nadat de map online ging. De ontwikkelaars hadden ook enkele kleine wijzigingen aangebracht in een update op 7 januari. Maar nu is hun map dus al bijna vijf maanden onaangeroerd gebleven voor de spelers.

Een tool voor stats en nieuwe kippen

Maar natuurlijk is de mapwissel niet de enige verandering die de update met zich meebrengt. Zoals aangekondigd bij de lancering afgelopen december, eindigde Operation Broken Fang gisteren met de komst van de nieuwe update. Spelers hebben echter tot 15 mei de tijd om de sterren, die ze tijdens de uitdagingen hebben verdiend, uit te geven en hun beloningen te innen.

Valve maakt ook van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwste creatie te integreren: de 360 Stats-tool. Voor de prijs van 0,89 euro per maand krijg je toegang tot dit nieuwe statistische instrument dat de teams van Seattle ontwikkelden. Je krijgt nog meer informatie over je individuele gameplay waardoor je nog beter kan worden. Valve is ook bezig met zijn Premier Competitive-project. Het is nu mogelijk om het stemsysteem te gebruiken om bepaalde maps in de pool van de competitieve modus te kiezen en te bannen. En een aankondiging die fans van nieuwe speltypes zal plezieren: de gamemodus retake (waar de bom al geplaatst is en je de site moet overnemen) is bevestigd. Je kan de modus terugvinden in War Game.

Natuurlijk heeft de update ook weer nieuwe skins voor ons in petto, een klassieker voor de beroemde FPS. Er is een nieuwe Snakebite Case geïntroduceerd met niet minder dan 17 nieuwe items.

Maar wat de spelers ongetwijfeld het meest zal doen glimlachen, is natuurlijk de update van de modellen van de verschillende kippen die op de maps rondlopen. De arme kippetjes, aanwezig op verschillende maps van het spel, hebben inderdaad een kleine facelift ondergaan nadat ze heel vaak het slachtoffer zijn geweest van spelersmishandeling. Er zijn nu verschillende modellen.

We kunnen gerust zeggen dat Valve’s laatste update tot nu toe slechts met gemengde gevoelens is onthaald door de professionele community. De reden? Het verdwijnen van Train. Hoewel verschillende spelers klaagden over het gebrek aan turn-overs in de pool van competitieve kaarten, lijkt het erop dat ze nog niet klaar waren om afscheid te nemen van de map. De mythische map, aanwezig sinds de bèta van het spel, leek de spelers niet echt nauw aan het hart te liggen. In 2021 stond Train slechts op de 5e plek van de 7, vóór Vertigo en Overpass, die veel te jong zijn om uit de competitie te halen.

In ieder geval zullen de eerste RMR-toernooien, waarvan sommige al zijn afgewerkt, worden gespeeld op de oude kaartenpool, zoals Valve heeft bevestigd. Ancient zou dus zijn intrede moeten doen op de volgende Major!

Copyright afbeelding: Valve

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top