Gabriel “Gaby” Jeanne: onthoud deze naam want het is die van de laatste winnaar van de Masters Tour Orgrimmar die afgelopen zondag eindigde en de jongste kampioen in het competitieve Hearthstone! We bespreken de overwinning van de Fransman en de vierde plaats van onze Belgische speler Floki. 

 

Jong en getalenteerd!

De Masters Tour Orgrimmar, het tweede seizoenstoernooi van de 2021 Masters Tour, werd afgewerkt in een spannende driedaagse. Naast de mooie prijzenpot bood het toernooi ook toegang tot de Grandmasters van dit jaar.

En we kregen in de categorie Hearthstone de jongste kampioen ooit: Gaby, de Corsicaanse speler van SC Bastia Esports en slechts 15 jaar oud, won met zijn eerste plaats $ 25.000 en alle eer die met de titel gepaard gaat.

Om kort de allereerste stapjes van deze jonge speler met zo’n eigenzinnig parcours in kaart te brengen: Gaby begon op 8-jarige leeftijd met Hearthstone en klom slechts twee jaar later al op tot rang 1 van de ladder.

Tijdens de finale konden we rekenen op de rustige Duitser Torben “Viper” Wahl, 9 jaar ouder, en de energieke Gaby om ons voor de laatste ronde respectievelijk twee rogue decks met unieke kaarten aan te bieden. Het is echter op een Mirror Rogue dat Viper de overwinning aan de jonge speler moest laten met een eindstand van 3-2.

Floki vierde

Slechts één Belgische speler geraakte ver en dat is niemand minder dan Floki, die we natuurlijk feliciteren! Na overwinningen tegen de Rus VirtuozZ en de Canadees Monsanto kwam hij tegenover Viper te staan. Onze landgenoot won de eerste ronde met zijn Mage deck.

Hoewel Floki in de flow zat, zelfs in het begin van round 2, was hij in het nadeel tegen drie spreuken die hem fataal zouden worden: twee vijandelijke Mask of C’Thun en een Fireball die het grootste deel van zijn levenspunten wegnam. De doodsteek volgde in ronde 3 tegen een goed voorbereide Warrior deck. De Belg vertrok wel niet met lege handen, hij ontving een cheque van 10.000 dollar!

Nu is het tijd om ons te richten op het volgende toernooi: de volgende etappes van de verschillende Masters Tours!

Copyright afbeelding: Hearthstone