Djokovic en Halep zetten hun titel op het spel tijdens de Masters 1000 in Rome

Sport | Na de Madrid Open komt het kruim van het wereldtennis van 9 tot 16 mei samen in de Italiaanse hoofdstad voor de Masters 1000 van Rome. Na hun knalprestatie in 2020 zullen Novak Djokovic en Simona Halep veel moeten doen om hun kroon te behouden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roland-Garros nadert snel. Voordat de tweede Grand Slam van het seizoen op gang wordt geschoten, krijgen ‘s werelds beste tennisspelers nog een laatste kans om zich voor te bereiden. Na Monte Carlo en Madrid is het nu de beurt aan de Masters 1000 in Rome. Wie kan Novak Djokovic en Simona Halep naar de kroon steken?
 
Rafael Nadal op wraak uit
 
Djokovic, de huidige nummer 1 van de wereld, zal er na zijn afwezigheid in Madrid alles aan doen om in Rome de eindfase van het toernooi te halen. Het valt nog te bezien welke vorm we zullen zien bij Djokovic, een speler die fysiek in absolute topvorm wil zijn voor Roland Garros. Rafael Nadal werd vorig jaar vlak voor de finale uitgeschakeld door Diego Schwartzman en zal dit jaar zonder twijfel mikken op de overwinning.
 
Na twee en een halve maand niet te hebben gespeeld, zal ook de Dominic Thiem meer dan ooit vastbesloten zijn om het goed te doen op zijn favoriete ondergrond. Stefanos Tsitsipas zal een van de belangrijkste outsiders zijn, naast Alexander Zverev en de Russen Aslan Karatsev, Daniil Medvedev en Andrey Rublev. Italiaanse fans kunnen in eigen hoofdstad supporteren voor Fabio Fognini, maar vooral Matteo Berrettini en de opkomende ster Jannik Sinner zullen interessante Italianen zijn om in de gaten te houden. Aan Belgische zijde is het uitkijken naar de prestaties van landgenoot David Goffin.
 
Serena Williams is terug
 
Na haar lange afwezigheid op het WTA-circuit sinds haar halve finale op de Australian Open tegen Naomi Osaka, zal Serena Williams de belangrijkste verschijning bij de vrouwen zijn. Na haar eerste overwinning in 2002 tegen Justine Henin, won de 39-jarige Amerikaanse nog drie trofeeën in Rome. Ze loopt daarme nog een stapje achter op haar landgenoot Chris Evert, die vijf keer de trofee mocht opsteken in de Italiaanse hoofdstad, maar ze zal vooral op dit toernooi rekenen om weer op de been te komen voor Roland Garros. Want daar heeft ze het record van Margaret Court in het vizier: een indrukwekkende 24 Grand Slam-titels.
 
Titelhoudster Simona Halep zal in Rome naast Ashleigh Barty een van de favorieten zijn voor haar eigen opvolging. Elise Mertens, die vorige week in Madrid tegenover de Roemeense stond, zal ook verschijnen op het toernooi. De Belgische werd afgelopen september in de kwartfinale uitgeschakeld door de Tsjechische Karolína Plíšková, tweede speelster op de wereldranglijst en toekomstig finalist. Slaagt ze er deze keer wel in om door te stoten naar de laatste vier?
 
Geniet van 9 tot 16 mei op Eurosport van de Masters 1000 in Rome.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top