D1B Pro League XI van het seizoen // LINKSBACK // Gérald Kilota (RFC Seraing)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de linksachter haalde Gérald Kilota in het voorbije seizoen de meeste nominaties binnen. De 27-jarige Fransman was zowel defensief als offensief een absolute meerwaarde bij RFC Seraing. Hij speelde mee in 25 wedstrijden; daarin scoorde hij twee goals en leverde hij vijf assists af. Kilota werd door  de 1B-kenners zes keer genomineerd voor een plekje in het 'elftal van de week' en mag nu dus ook mee als linksachter in het 'XI van het seizoen'.

De kwieke Kilota speelt al sinds 2016 voor RFC Seraing en heeft al meer dan 120 wedstrijden in de benen voor Les Métallos. In zijn eerste seizoen bij de profs toonde hij zich al meteen een van de revelaties.

Kilota haalde het van 'Kempenaars' Kevin Kis (Lommel SK) en Kouya Mabea (KVC Westerlo). Kis klokte af op vier nominaties terwijl Mabea er drie in de wacht sleepte. De Ivoriaan van Westerlo haalde die nominaties vooral in de eerste helft van het seizoen, want in de terugronde zakte hij helemaal weg bij de Kemphanen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top