Marcelo is vandaag dan toch met de selectie van Real Madrid afgereisd naar Londen, waar de Koninklijke het morgenavond opneemt tegen Chelsea in de terugmatch van de halve finale van de Champions League (heen: 1-1 in Madrid). De ervaren verdediger was opgeroepen als bijzitter bij de lokale verkiezingen in Madrid, maar moest uiteindelijk toch niet zijn verplichtingen nakomen.
De 32-jarige Braziliaan, die ook de Spaanse nationaliteit heeft, meldde zich vanochtend volgens La Sexta als eerste plaatsvervangende bijzitter om 8u28 in het stembureau. Aangezien een bijzitter niet kwam opdagen, zou hij in het stembureau moeten blijven. Een oudere vrouw, die tweede plaatsvervangende bijzitter was, nam echter vrijwillig Marcelo's taken over. Daardoor kon de linksachter toch met zijn teammaats naar Londen afreizen.

Verder was er nog goed nieuws voor Real-coach Zinédine Zidane. Naast Thibaut Courtois en Eden Hazard zit namelijk ook Sergio Ramos in de selectie. De aanvoerder is hersteld van een kuitblessure en een coronabesmetting. Ook Fede Valverde, die out was met een coronabesmetting, en Ferland Mendy, die sukkelde met de linkerkuit, zijn geselecteerd voor de clash met Chelsea.