Snoepen de dames van KAA Gent ook punten af van Anderlecht in de Scooore Super League?

Scooore Super League | We zijn bijna halfweg de play-offs in de Scooore Super League. Anderlecht staat, zoals de gehele competitie al, nog steeds lekker op kop. Toch verliepen de play-offs niet volledig vlekkeloos. Bij KAA Gent liggen ze om die reden op de loer.

Door Proximus

Deel dit nieuws

RSCA stond afgetekend op kop aan het eind van de reguliere competitie in de Scooore Super League, maar door de halvering van de punten zag de competitie er plots toch nog spannend uit. Zeker ook omdat Anderlecht met een 0-0 begon aan de play-offs bij OH Leuven. De paars-witte dames zetten nadien wel orde op zaken tegen Standard Fémina met 6-0, maar konden die verpletterende lijn niet doortrekken tegen Club YLA.

Op basis van het klassement moest de confrontatie met Club YLA, de nummer 5 in Play-off I, haalbaar zijn voor Anderlecht. Zeker omdat blauw-zwart alleen nog maar had verloren in de play-offs. Toch moest paars-wit vrede nemen met een 2-2-gelijkspel. Zelfs met een manmeersituatie in het slotkwartier kon Anderlecht niet de volle buit pakken.

Hierdoor heeft Anderlecht nu 30 punten in de stand. Dat zijn er zes meer dan Standard Fémina en zeven meer dan KAA Gent.

Zet Gent uitschuiver recht?

Datzelfde Gent had echter na speeldag vier op vier punten kunnen staan van Anderlecht. De dames van Gent lieten het echter na om in eigen huis te winnen van OH Leuven, dat blijft verbazen. OHL won met 1-3 op het veld van Gent en heeft daarmee de meeste punten gesprokkeld van alle ploegen in Play-off I.

De uitschuiver tegen OHL kan Gent wel eens zuur opbreken, na toch wel een sterk begin van de play-offs. De Gent Ladies wonnen namelijk hun eerste twee duels tegen Standard Fémina en Club YLA. Op die manier is de strijd achter leider Anderlecht wat extra leven ingeblazen.

Raapt Gent straks ook iets op het veld van RSCA? Of loopt Anderlecht definitief verder weg van de Buffalo’s? Kijk op zaterdag 8 mei vanaf 14 uur naar de onderlinge confrontatie tussen de twee via het Eleven Pro Leauge 1-kanaal, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Volg ook al het nieuws omtrent de Scooore Super League op de voet via Proximus Pickx.

Programma speeldag 5 Play-off I in de Scooore Super League:

Zaterdag 8 mei
RSC Anderlecht - KAA Gent: vanaf 14 uur op Eleven Pro League 1

Zondag 9 mei
OH Leuven - Standard Fémina (18u)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top