Coppensen worden grondbezitters in aflevering 5 van ‘Camping Coppens’

De barkoude winter is aangebroken in Zweden, waar het gezin van Staf Coppens steeds verder bouwt aan hun droomleven. De meren bevriezen en dat is niet het enige goede nieuws voor het gezin van schaatsers.

Familie Coppens wordt grondbezitters in aflevering 5 van ‘Camping Coppens’

Het is bijna kerst en Staf wil een lokale delicatesse proeven: eland. Maar dat vlees koop je blijkbaar niet zomaar in de supermarkt. Samen met Beau gaat hij dan maar op zoek naar een jager die nog een stukje op overschot heeft. Wanneer ze een karkas van een hert zien, zijn ze even gechoqueerd, maar Beau lijkt het goed te kunnen relativeren. “Hij heeft een beter leven gehad dan een biggetje in een stal.” Goed gezegd, Beau!
 
Winter is in het land en dat betekent extreem koude temperaturen in Zweden. De Coppensen hopen te kunnen schaatsen op de bevroren meren. De eerste keer loopt het nog bijna fout, want Staf zakt met zijn capriolen door het ijs. Daarna vriest het grote meer helemaal vast, waardoor ze naar hartenlust dubbele axels kunnen springen alsof het niets is.
 
Dat schaatsen kunnen ze intussen overigens doen op het water dat aan hun eigen stukje grond grenst, want de vergunning om de camping van hun dromen te kopen is eindelijk binnen! De papieren worden snel getekend en het gezin Coppens is officieel eigenaar van Camp Grinsby. Het was het best mogelijke kerstcadeau voor het gezin, naast dan de terugkeer van oma Agnes.
 
Relatietest

En de camping is niet het enige lapje grond dat het gezin in Zweden kocht. Vorige week zagen we hoe ze een huis hadden gevonden dicht bij de school van Beau en Nora, en deze week kregen ze de sleutel. Dat betekent dat ook heel hun inboedel met de vrachtwagen kan komen. Maar op de besneeuwde wegen is dat nog niet zo evident. Of de zetel Staf nog herkent, dat zien we volgende week pas.
 
Wie het gezin alvast wél nog herkent, is hondje Anka. Nu het gezin een eigen huis heeft, konden ze ook de derde gezinshond en de twee katten laten overkomen uit België. En Staf zou Staf niet zijn als hij zijn kinderen niet even in de maling zou nemen met hun verdikte viervoeter. Een vertederend weerzien was het in elk geval wel.
 
Voor ze in het nieuwe huis kunnen intrekken, ondergaan Staf en Monique nog een ultieme relatietest, alsof dat nog nodig was op een avontuur als dit. Ze gaan samen naar de Ikea voor een paar lampen. Maar zoals Staf voorspelde, bleef het daar niet bij. “We moeten nog iets overlaten voor de anderen he”, oppert Staf terwijl hij met een kar vol meubelstukken zeult. Spanning in de Ikea, zelfs de beste koppels maken het al eens mee.
 
Bekijk ‘Camping Coppens – Op Wag naar Zweden’ op maandag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top