De titelspanning is om te snijden in La Liga. Vier teams dingen nog mee naar de titel in de hoogste afdeling van Spanje. Momenteel staat Atlético Madrid er het beste voor, maar Los Colchoneros moeten dit weekend uitgerekend richting het Camp Nou van FC Barcelona trekken.
Het komend weekend wordt er voor de Spaanse voetballiefhebbers eentje om duimen en vingers van af te likken. Niet alleen Barcelona en Atlético Madrid kijken elkaar in de ogen, maar ook Real Madrid en Sevilla moeten de degens kruisen. Er kunnen bijgevolg enkele belangrijke knopen doorgehakt worden. Blijft Sevilla in de titelrace of knikkert Real Madrid het Andalusische team er definitief uit? Behoudt Atlético de leidersplaats of wipt Barcelona over ze heen?

Atlético Madrid boekte vorig weekend een kleine opsteker door op het veld van Elche te gaan winnen. Op papier leek de opdracht niet zo lastig bij laagvlieger Elche, maar de voorbije uitresultaten van Alético waren niet zo hoopgevend. Atleti wist namelijk al vijf uitduels niet meer te winnen. Dat lukte wel bij Elche, waarbij Marco Llorente voor het enige doelpunt tekende. Het had op het einde nog helemaal anders kunnen lopen. Zo miste in de slotfase aanvoerder Fidel nog een penalty voor Elche, waardoor Atlético Madrid door het oog van de naald kroop.

Na de zeges van Atlético Madrid en tevens van Real Madrid op zaterdag was de opdracht voor FC Barcelona op zondag duidelijk: er moest gewonnen worden bij Valencia om zo niet verder achterop te raken. Het was dan wel Valencia dat op voorsprong kwam, Barça zou snel orde op zaken zetten met goals van Lionel Messi en Antoine Griezmann. Andermaal Messi zou met een heerlijke vrije trap de score nog uitdiepen tot 1-3. Een schitterend afstandsschot van Valencia-speler Carlos Soler zorgde nog even voor wat spanning, maar de Catalanen pakten de volle buit mee naar Barcelona.

De grote terugkeer

De partij tussen FC Barcelona en Atlético Madrid wordt meteen ook de grote terugkeer voor Atleti-spits Luis Suárez. De Uruguayaan miste de heenmatch in Madrid vanwege een positieve coronatest en mag meteen revanche pakken in het stadion waar hij veel gloriemomenten beleefde. Bij Barcelona werd Suárez weggestuurd omdat hij naar verluidt niet meer functioneerde, te oud was en de nieuwe coach Ronald Koeman wou vernieuwen.

Maar dat Suárez zou afgeschreven zijn, blijkt niet meteen te kloppen. Met 19 goals en 2 assists doet enkel ploegmaat Marco Llorente beter wat betreft directe betrokkenheid bij de Atlético-goals. Llorente scoorde er dit seizoen 12 en deelde 10 assists uit. Bij Barcelona weten ze op deze manier meteen wie ze straks in de gaten moeten houden.

Wie er niet zal bij zijn op en langs het veld is Ronald Koeman. De coach van Barça kreeg tegen Granada op speeldag 33 een rode kaart en ontving hiervoor een schorsing van twee speeldagen. Zo zat de Nederlander ook niet op de bank in het uitduel bij Valencia.

Kijk op zaterdag 8 mei naar de kraker tussen Atlético Madrid en FC Barcelona via Eleven Sports. De topper vangt aan om 16u15 en valt te bekijken op het Eleven Sports 1-kanaal, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het volledige programma bij Eleven Sports voor speeldag 35 in La Liga

Vrijdag 7 mei
Real Sociedad - Elche: vanaf 21u op Eleven Sports 1

Zaterdag 8 mei
FC Barcelona - Atlético Madrid: vanaf 16u15 op Eleven Sports 1

Zondag 9 mei
Real Madrid - Sevilla: vanaf 21u op Eleven Sports 1

Maandag 10 mei
Real Betis - Granada: vanaf 21u op Eleven Sports 1