Fictieve cafés waar je graag iets wil gaan drinken

We hebben onze favoriete personages zien nippen aan drankjes en zien genieten van het lekkerste eten. De bars en restaurants in deze films en series zijn soms net zo iconisch geworden als de productie zelf.

Central Perk, Friends

Misschien wel de meest iconische bar van allemaal: Central Perk uit de hitserie ‘Friends’. De koffiebar was de favoriete ontmoetingsplaats van de zes vrienden. Rachel heeft er zelfs een tijdje als serveerster gewerkt, al had ze er niet veel talent voor. Het meest memorabele meubelstuk in de koffiebar? De grote oranje zetel. Die komt zelfs voor in de begingeneriek van de serie. Wie droomt er nu niet van om daar een cappuccino te drinken tussen Chandler en Phoebe?

Ontdek ‘Friends’ op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

De Drie Bezemstelen, Harry Potter

Het is moeilijk om deze zeer Britse pub uit de 'Harry Potter'-saga niet te vermelden. De Drie Bezemstelen, dat ook dienst doet als herberg, ligt in het kleine dorpje Zweinsveld en wordt gerund door Madame Rosmerta. Fans zullen zich de boterbiertjes herinneren die het trio Harry-Ron-Hermelien vaak dronken. Dit is de bar waar iedereen van Zweinstein, leraren en leerlingen, elkaar ontmoeten als ze het dorp bezoeken. Het is ook daar dat Harry te weten komt dat Sirius Black zijn peetvader is. Volgens de legende werd J.K. Rowling geïnspireerd door de Double Lock pub in Exeter om De Drie Bezemstelen te creëren. Zin in een drankje daar? Bezoek het ‘Harry Potter’-park in Orlando!

'Harry Potter en de gevangene van Azkaban' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Mystic Grill, Vampire Diaries

Dit restaurant past perfect in het beeld dat we ons vormen van de Verenigde Staten. In de Mystic Grill vind je het hele dorp van Mystic Falls, het is een ontmoetingsplaats voor alle generaties. Fans zouden alles geven om bediend te worden door Jeremy, Matt of Vicki, allen obers in de serie. Dit is waar veel belangrijke gebeurtenissen plaatsvonden: de dood van Lexi, Jeremy of Dean. Ook na het einde van de reeks enkele jaren geleden blijft de Mystic Grill de plaats waar mensen zich gemakkelijk thuis voelt.

Emerald City Bar, Grey’s Anatomy

Dit is de emblematische bar van de serie ‘Grey’s Anatomy’. De Emerald City Bar ligt vlak voor het ziekenhuis en wordt gerund door Joe. Het is daar dat de dokters van de show elkaar na het werk ontmoeten voor een drankje, maar vooral om te ontstressen. Veel cruciale discussies werden hier gevoerd. Achter de bar stond Joe, die maar al te graag luisterde naar de tegenslagen van de personages. Het is in deze zeer speciale sfeer dat fans graag iets zouden gaan drinken, aan de bar gaan zitten en de vriendelijke barman vertellen over het harde werk van de dag.

Films

Bekijk alles
Top