Leye en Vanhaezebrouck konden het tij (nog) niet keren bij Standard en AA Gent

Jupiler Pro League | Standard en AA Gent zijn de Europe play-offs met een zeer valse noot begonnen. De Rouches verloren met 6-2 bij KV Oostende, AA Gent speelde 2-2 tegen KV Mechelen. Standard ontvangt op de tweede speeldag AA Gent en deze match is bijzonder belangrijk voor de twee ploegen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de reguliere competitie wist Standard enkele weken geleden met 2-1 te winnen van de Buffalo’s. Heel Standard keek toen vooral uit naar de finale van de Beker van België, maar die werd met 2-1 verloren van Racing Genk. Dat bleek een zware mentale slag te zijn, want tegen KV Oostende liet een bijzonder mak Standard zich naar de slachtbank leiden.

Wisselvallig

AA Gent toonde ook veel te weinig grinta tegen KV Mechelen en kwam 0-2 achter. Het werd nog 2-2, maar ook daar was er dus weinig reden tot euforie. Mbaye Leye en Hein Vanhaezebrouck moeten vaststellen dat hun ploegen bijzonder wisselvallig voor de dag komen.

Standard kan het ene moment sterk presteren, maar nadien volgt even vaak een teleurstelling. Dat is ook het geval bij AA Gent. Het won bijvoorbeeld met 4-0 van Charleroi en met 2-7 van Zulte Waregem, maar tegen KV Mechelen gaf het niet thuis. Die wisselvalligheid is het grote probleem van de twee clubs.

Desastreus seizoen

Standard en AA Gent hadden voor het seizoen grote ambities, maar ze kennen een rotseizoen. De twee wisten de Champions’ play-offs niet te halen. AA Gent ontsloeg Jess Thorup, Laszlo Bölöni en Wim De Decker vooraleer het Hein Vanhaezebrouck haalde. Tot op heden kan de voormalige succestrainer het tij ook niet keren, waardoor het duidelijk is dat het niet aan zijn voorgangers lag. AA Gent heeft een gebrek aan evenwicht en kwaliteit in de kern. Dit seizoen speelde in het in totaal al 47 wedstrijden (beker, Europa en competitie) en daarin wist het amper 17 keer te winnen. Het verloor maar liefst 22 keer en speelde 8 keer gelijk. Vanhaezebrouck was in 25 van die wedstrijden trainer en won 11 keer, verloor 7 keer en speelde 7 keer gelijk.

Leye nam dit seizoen over van Philippe Montanier. Standard speelde in de beker, competitie en Europa 49 wedstrijden. Daarin wist het 21 keer te winnen en werd er 16 keer verloren. De Luikenaars speelden ook 12 keer gelijk. Leye was in 21 matchen de trainer en hij won 11 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 6 keer.

Voor de twee trainers is het alles of niets komende zaterdag. Wie verliest mag stilaan een kruis maken over een desastreus seizoen zonder Europees voetbal.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top