Afgelopen weekend vond het eerste deel van de knockoutfase in de eChampions League plaats. De enige Belgische vertegenwoordiger, Stefano Pinna, strandde in de top 24 en verlaat teleurgesteld het toernooi.

Het eerste deel van de knockoutfase van de eChampions League, een van de meest prestigieuze toernooien van de esport, vond afgelopen weekend plaats. Tussen de 32 deelnemers zat ook Stefano Pinna, speler van KRC Genk en onze nationale esport-hoop in FIFA 21!

Ondanks evenwichte wedstrijden en nipte resultaten duurde het avontuur van Stefano minder lang dan hij had gehoopt. Een eerste nederlaag, 2-3 tegen de Roemeen Cosmin, stuurde de Genk-speler naar de “loser bracket” van het toernooi. Daar begon hij met een knappe 4-2 zege tegen de Italiaan Karlovic. Dankzij die overwinning mocht hij de dag erop aan de slag tegen Fouma. Het Franco-Belgische duel werd even nipt als de halve finale van het WK voetbal, en eindigde ook in het voordeel van onze zuiderburen. De speler van Atlantide Wave won met 3-2 en schakelde onze landgenoot definitief uit.

Via Twitter deelde Stefano zijn teleurstelling. Desondanks wil hij zich nu concentreren op de rest van de ePro League en de eNations League.

De resterende wedstrijden van de eChampions League, waaronder de grote finale, zullen plaatsvinden op 28 mei. Een spektakel dat je absoluut niet mag missen!

Copyright afbeelding: EA Sports