Karmine Corp heeft zich afgelopen weekend gekroond tot beste Europese ploeg van het moment. De Franse organisatie wint na LFL Spring 2021 ook de EU Masters. En met Raphaël “Targamas” Crabbé in de rangen, heeft het succesverhaal van KCorps ook een Belgisch kantje.

De European Masters 2021 Spring heeft alle verwachtingen ingelost. 28 Europese teams gaven wekenlang het beste van zichzelf tijdens de zevende editie van het toernooi. Uiteindelijk mochten NLC-kampioen BT Excel en LFL-kampioen Karmine Corp de degens kruisen in de finale. Na een zinderende partij kwam de Franse organisatie als winnaar uit de bus.

De finale ging aanvankelijk erg gelijk op, ondanks de underdogrol van BT Excel. De Britse organisatie had veel moeite in de groepsfase en kon zich op het nippertje plaatsen voor de play-offs. Daar leken ze in hun element te komen. De Britten schakelden verrassend mousesports en Misfits Premier uit, en begonnen met vertrouwen aan de Bo5.

Karmine Corp kende een makkelijkere route naar de finale. Het team van onze landgenoot bleef met 6-0 foutloos in de groepsfase. Daar hoorden twee zeges tegen BT Excel bij. Ook in de play-offs maakten ze hun favorietenrol waar, met overwinningen tegen Suppup eSports en UCAM Esports Club.

Toch liep de finale niet zoals verwacht voor Karmine Corp. Na meer dan 40 minuten eindigde de eerste ronde in het voordeel van BT Excel. Ook de tweede game werd een dubbeltje op zijn kant. Uiteindelijk trok het team van Targamas aan het langste eind. Dat leek de partij in een definitieve plooi te leggen. De Britten verweerden zich stevig, maar KCorp bleek te sterk. De finale eindigde met 3-1 in het voordeel van de Franse organisatie.

Karmine Corp schrijft zo geschiedenis in League of Legends: het is de eerste keer dat de kampioen van de LFL ook de EU Masters wint. Een historische prestatie met een Belgisch randje dus, dankzij de knappe prestatie van Targamas!

Copyright afbeelding: Karmine Corp