De dertigers in ‘Dertigers’, deel 2!

Films | Enkele acteurs werden dankzij hun rollen in de immens populaire soapserie ‘Dertigers’ bekende gezichten in talloze huishoudens. Vorige week stelden we er enkelen aan je voor, vandaag nemen we weer enkele andere castleden onder de loep.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ellen Verest

Ellen Verest is al sinds 2006 actief op en achter de schermen, maar met de rol van Nora Dushku in Dertigers heeft ze voor het eerst een echte hoofdrol te pakken. In gast- en bijrollen was ze te zien in programma’s als ‘Spoed’, ‘Familie’, ‘Cordon’, ‘Marsman’, ‘De zonen van Van As’ en ‘De Luizenmoeder’. Achter de schermen heeft ze meer een ondersteunende rol. Ze studeerde na haar master Dramatische Kunsten ook af als creatieve therapeut. Met dat diploma op zak werkt ze lang als psychosociaal begeleidster in de zorgsector, maar zoals ze onlangs in een interview met HLN vertelde, koos ze uiteindelijk toch voor haar eerste liefde: het acteerwerk.

Evelien Van Hamme

Tinne zat vorig seizoen middenin een driehoeksverhouding en haar dilemma kon dan ook als de grote cliffhanger voor het derde seizoen tellen. De rol wordt vertolkt door Evelien Van Hamme. De serie betekende voor haar de grote doorbraak. Ze studeerde drama aan het RITCS, maar omdat de rollen niet zomaar voor het grijpen lagen, nam ze ook andere jobs aan. “Een acteercarrière brengt onzekerheid mee”, verklaarde ze aan HLN. “Daar heb ik mee leren omgaan. Ik heb twee handen aan mijn lijf. Als de opdrachten uitblijven, komt er wel iets anders. Samen met een bevriende actrice geef ik toneelworkshops aan culturele centra, bedrijven en groepen. Mijn eerste liefde blijft wel spelen. Met ‘Dertigers’ zit ik echt op een wolk.” Voor ‘Dertigers’ was ze te zien in ‘Vriendinnen’ op Eén en ‘De Infiltrant’ op VTM.

Tom Dingenen

Tom Dingenen speelt Bart, de vriend van Tinne die in het eerste seizoen nog een scheve schaats reed en nu maar moeilijk kan omgaan met het feit dat Tinne in het tweede seizoen hetzelfde deed. Tom is de neef van de bekende acteur Frank Dingenen (‘Meester, hij begint weer!’, ‘Thuis’) en acteerde voor het eerst in dienst “reboot” ‘Meester!’ in 1993. Hij stond al naast Evelien Van Hamme op de set in ‘De Infiltrant’ en speelde sinds zijn start in ‘Dertigers’ ook in een aantal afleveringen van ‘Familie’ mee.

Stef Vanlee

Om de driehoeksverhouding af te sluiten: Stef Vanlee speelt de rol van Steven, de man met wie Tinne een misstap beging. Terwijl Tinne de brokken wil lijmen met Bart, wil Steven zijn relatie met Tinne verder opbouwen. Vanlee is naast in ‘Dertigers’ ook te zien in ‘Familie’ als arts Jan en in ‘SOS 112’, maar in het dagelijkse leven staat hij ook in ziekenhuizen. Hij werkt al meer dan twintig jaar part-time als verpleger op de spoedafdeling van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem, maar sinds de uitbraak van het coronavirus spendeert hij er het grootste deel van zijn tijd.

Katrijn Govaert

Nog iemand die in het tweede seizoen voor een pak opschudding en cliffhangers zorgde, was An, de ex van Pieter, geacteerd door Katrijn Govaert. Haar personage werd snel het mikpunt van de haat van veel fanatieke fans. De rol van antagonist viel op Katrijn Govaert. Zij stond voor het eerst op de planken met improvisatiecomedygezelschappen Improcessie en The Lunatics. Ze studeerde eerst sociologie, maar volgde dat op met studies theater. Sindsdien acteerde ze bij verschillende kleinere theatergezelschappen zoals Deezillusie, Kleine Prettige Stoornis en jeugdtheater Grenadine. Met Leraars Zonder Grenzen trok ze naar Burundi om daar acteerlessen te geven. Maar het grote publiek kent haar waarschijnlijk vooral van de film ‘Zaak De Zutter’ of de reeksen ‘Echte Verhalen: De Kliniek’ en ‘Dertigers’ natuurlijk. 

Bekijk ‘Dertigers’ van maandag tot en met donderdag om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lees hier alles over de cast en het nieuwe seizoen:
Onze vrienden doorzwemmen woelige waters in het derde seizoen van 'Dertigers'
Welke intriges mag je verwachten in het derde seizoen van ‘Dertigers’?
‘Dertigers’ verbreekt alle records
De dertigers in 'Dertigers': wie zijn de acteurs die hen vertolken?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top