Stuurt AC Milan Cristiano Ronaldo naar de Europa League?

Serie A | Juventus speelde de afgelopen negen seizoenen kampioen in Italië. Dit seizoen pakte Internazionale de titel. De Oude Dame vecht samen met AC Milan voor een plek in de Champions League van volgend seizoen. Juve rekent meer dan ooit op Cristiano Ronaldo. De topper van zondagavond tussen Juventus en AC Milan is zéér belangrijk voor de twee tenoren van het Italiaanse voetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Juventus houden ze er geen rekening mee dat ze buiten de top vier eindigen. Na 34 speeldagen staan ze op een derde plaats, maar AC Milan en Atalanta hebben evenveel punten, namelijk 69. Wie op plaats vijf eindigt grijpt naast een ticket voor de Champions League. Momenteel staat Napoli op die positie met 67 punten. Het is dus bijzonder spannend.

AC Milan en Juventus laten Inter gaan

AC Milan leek op weg naar nieuw succes, nadat ze twintig speeldagen lang aan de leiding stonden. De jonge ploeg werd bij de hand genomen door de 39-jarige Zlatan Ibrahimovic, maar ook Ismaël Bennacer, Franck Kessie, Théo Fernandez, Hakan Calhanoglu en David Calabria presteerden sterk. Onze landgenoot Alexis Saelemaekers presteerde ook goed binnen het geheel. Bij AC Milan hadden ze echter maar één doel: eindelijk weer de groepsfase van de Champions League halen, en momenteel zitten ze nog op koers. Bij velen was er echter het besef dat AC Milan niet de kern had om de titel te winnen. Inter nam de bovenhand en reed vlot weg van de rest. Romelu Lukaku & co waren zeer constant.

Bij Juventus kennen ze een pover seizoen. Andrea Pirlo hoopte met zijn eerste job als hoofdtrainer van een eerste ploeg de tiende titel op rij naar Turijn te halen. Dat lukte niet. Juventus acteerde vaak als een uitgeblust team, dat duidelijk nood heeft aan een verfrissing in de spelersgroep. De 36-jarige Ronaldo, die afgelopen weekend wéér belangrijk was met twee goals, kan persoonlijk wel terugblikken op een goed seizoen. Met 27 doelpunten en 2 assists in 30 competitiewedstrijden is hij meer dan ooit de levensader van de ploeg. CR7 is topschutter in de Serie A.

Vertrek Ronaldo?

Ronaldo groeide de afgelopen jaren uit tot ‘Mister Champions League'. Hij wist er tot op heden 134 keer te scoren en 48 assists te leveren in 176 wedstrijden. Waanzinnige cijfers. Juve rekruteerde hem om die trofee eindelijk weer naar Turijn te halen, maar dat lukte nog niet. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de club Ronaldo aan boord kan houden als het volgend jaar in de Europa League, waar Ronaldo niet meer in speelde sinds het seizoen 2002/2003 met Sporting CP, actief zou moeten zijn.

Bovendien kan Juve het zich niet veroorloven om naast het geld van de Champions League te grijpen. De club maakte immers heel wat verlies en heeft nood aan de vele miljoenen die het ontvangt bij deelname aan het kampioenenbal. Voor heel wat voetballiefhebbers die geen band hebben met Juventus, zou een verwijzing van de Oude Dame naar de Europa League zeer zoet smaken. Samen met Real Madrid was het immers de drijvende kracht achter de mislukte oprichting van de Super League. Enig leedvermaak is dan ook niet vreemd als ze zich niet weten te plaatsen voor de Champions League…

Het programma van de 35ste speeldag in de Serie A:

Zaterdag 8 mei

  • Spezia - Napels: vanaf 15u Eleven Sports 3
  • Inter - Sampdoria: vanaf 18u op Eleven Sports 2
  • Fiorentina - Lazio: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1
Zondag 9 mei
  • Parma - Atalanta: vanaf 15u Eleven Sports 3
  • Juventus - AC Milan: vanaf 20u45 op Eleven Sports 3
Volg de Serie A het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Pickx+ Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top