Sprookjes en complete chaos in 'De Mol'

Films | Het huidige seizoen van ‘De Mol’ blijft maar voor verrassingen zorgen en dat was in aflevering 7 niet anders. Een sprookjesachtige proef, een minuscule groepspot en iedereen op het verkeerde been: spelers én kijkers bleven verbijsterd achter.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Aflevering 7 van ‘De Mol’ was weer een sterk staaltje televisie. Het begon allemaal mooi en zelfs letterlijk sprookjesachtig met een proef gebaseerd op het verhaal van ‘Hans en Grietje’. Jonkies Annelotte en Lennart moesten zoveel mogen snoep zien op te eten in ruil voor witte keitjes. Heel makkelijk om te mollen door na enkele snoepjes te gaan weigeren, maar beiden gingen tot het uiterste en zelfs in het tweede deel van de opdracht in het sprookjeshuis, konden ze niet betrapt worden op sabotage. Toch weer een beetje geld voor in de groepspot.
 
Van sprookjesachtig naar ingenieus en spannend, want de volgende proef was er letterlijk een van formaat. De kandidaten werden naar de Berlijnse Alexanderplatz gebracht, waar ze ogenschijnlijk moeiteloos van dertig verdiepingen hoog de diepte inkeken. Annelotte gaf zich over aan de vrije val, maar Sven koos voor de vlucht vooruit, wat de groep weer 1500 euro kostte. Zijn keuze was voor niemand een verrassing, aangezien hij al eerder aangaf dat hij hoogtevrees had. Alleen de Mol had weet van de proef, dus zou Sven zich zo verraden hebben?


Hoofdverdachte vertrekt

De grootste verrassing van de avond zat echter niet in de proeven, maar in de eliminatie. Philip De Cleen was al even de hoofdverdachte van het spel, dus de monden vielen open toen hij een rood scherm kreeg. De overgebleven mollenjagers moeten dus, als ze eerlijk geweest zijn, weer van nul starten. Sven was naar eigen zeggen “helemaal zeker” van Philip als Mol, Lennart zat op 95% en Annelotte meende 99% zeker te zijn. Philip was ook vastbesloten dat hij wist wie de saboteur was, maar dat bleek dus helemaal fout.
 
Volgens presentator Gilles De Coster is dit een nooit geziene situatie in het spel. “Niemand weet wie de Mol is. Dat is een unieke situatie. Nooit eerder moesten de finalisten in de finale zélf nog uitvissen wie de saboteur is. Dat hadden we nog niet meegemaakt: het spel blijft ons als makers dus ook verrassen. We maken ons op voor een heel speciaal slot, waarin de finalisten meer dan ooit naar elkaar zullen loeren. Want alles wat ze tot nu toe dachten te weten … is fout. En ze hebben echt niet veel tijd meer om de enige échte Mol te ontmaskeren.”
 
We zijn op weg naar een spannende finale, waarin de kandidaten echt nog op zoek moeten naar de Mol. Dat kan wel eens vuurwerk opleveren.
 
Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 
Volg het spoor van 'De Mol' en lees ook onze andere artikels via deze link.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top