Grappige en onuitgegeven anekdotes over George Clooney

Films | Op 6 mei viert George Clooney zijn nieuwe voordeur. De acteur met het knappe postuur wordt 60. Ter gelegenheid daarvan heeft Proximus Pickx enkele anekdotes op een rijtje gezet die je zullen doen lachen of verrassen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij heeft geen kapper nodig

Tijdens de lockdown in de Verenigde Staten, onthulde George Clooney zijn schoonheidsgeheim voor het knippen van zijn haar. Het is 25 jaar geleden dat de Amerikaanse ster zijn haar aan een kapper heeft toevertrouwd. Vorig jaar, tijdens de talkshow van Jimmy Kimmel, onthulde de acteur zijn haargeheim. Hij knipt zijn eigen haar met een vreemde machine: de Flowbee. Dit apparaat, dat half tondeuse en half stofzuiger is, verscheen voor het eerst in de jaren 1980. Clooney is een van de miljoenen Amerikanen die deze futuristische machine hebben gekocht. "Ik knip mijn haar al 25 jaar zelf", verzekerde hij. "Mijn haar is net stro. Dus het is makkelijk te doen, je kunt niet echt knoeien." Sinds hij zijn gekke gewoonte uit de doeken deed in maart 2020, is het toestel overal volledig uitverkocht.  

Hij was misschien geen acteur geworden

Als zoon van een talkshowpresentator werd George Clooney al op jonge leeftijd ondergedompeld in de shows van zijn vader. Omdat hij dit pad wilde bewandelen, schreef hij zich tussen 1979 en 1981 in aan de Northern Kentucky University voor een opleiding in de omroepjournalistiek. Maar hij is uiteindelijk nooit afgestudeerd.
 
Voordat hij naar de universiteit ging, had hij zijn geluk beproefd in de sport. Hij droomde van een carrière als professioneel honkbalspeler. Toen hij in 1977 afstudeerde aan de middelbare school, kwam hij uit voor het Cincinnati Reds honkbalteam. Hoewel hij goed was op school, was hij niet goed genoeg om in het team te komen. Na zijn eerste try-out, kreeg hij dus een vriendelijke maar vastbesloten “nee”
 
Twee dromen vielen dus in duigen, maar Clooney hield het hoofd boven water door van de ene job naar de andere te gaan. Zo verkocht hij damesschoenen en werkte hij in een supermarkt. Uiteindelijk wist hij toch door te breken in de filmwereld nadat hij toevallig een paar kleine rollen gekregen had.

Van ‘onnozele’ rollen tot regisseur

De Amerikaanse acteur is sinds 2000 ook een succesvol regisseur. Dat was het jaar dat hij zijn bedrijf Section Eight oprichtte met zijn partner Steven Soderberg. Hun droom was om ambitieuze films te produceren die niet noodzakelijk mainstream zijn. Sinds 2002 heeft de Hollywoodster niet minder dan acht films en een miniserie 'Catch-22' gemaakt.
 
Vandaag draagt hij verschillende hoeden: acteur, regisseur en producer. Dankzij zijn productiemaatschappij heeft hij grote kaskrakers geproduceerd, zoals 'Gravity', waarin hij schittert met Sandra Bullock, 'Ocean's Eleven', 'From Dusk till Dawn', 'Money Monster', 'Good Night and Good Luck' enz. Maar het debuut van de acteur laat veel te wensen over als we vandaag zijn cv raadplegen. Zijn eerste rol was niet als dokter Doug Ross in de serie 'ER'. De ster maakte zijn debuut op het witte doek als een maffe pizzabakker in John De Bello's 'Return of the Killer Tomatoes' in 1988. De titel zegt al veel, maar het gaat over een gekke wetenschapper die tomaten in moordenaars verandert...

'Sexiest Man Alive'

Als er een acteur is die in de loop der jaren steeds meer succes krijgt, dan is het George Clooney wel. Hij is een van die meermaals bekroonde Hollywood persoonlijkheden. Sinds zijn rol in 'ER' heeft hij een grote carrière op het witte doek. Na talrijke Oscarnominaties tijdens zijn carrière ontving hij uiteindelijk in 2006, op 45-jarige leeftijd, zijn eerste beeldje in de categorie beste bijrol voor de film 'Syriana'. In 2013 won hij met de film 'Argo' de Oscar voor Beste Film. Hij werd in 2008 door Time uitgeroepen tot de drieëntwintigste belangrijkste persoonlijkheid. En laten we niet vergeten dat hij in 1997 door People magazine werd uitgeroepen tot 'Sexiest Man Alive', toen zijn haar al grijs begon te worden.

Zijn langste relatie met een varken

Sinds zijn huwelijk met Amal Alamuddin, een Libanees-Britse advocate, in 2014, is het koppel een van de 'power couples' van Hollywood. Sinds ze elkaar in 2013 voor het eerst ontmoetten, hebben ze niet van elkaars zijde geweken en lijken ze een vredig gezinsleven te leiden met hun tweeling Ella en Alexander. Zijn relatie met Amal is echter niet zijn langste, want de acteur deelde achtien jaar lang zijn leven met een varken.
 
Het is de actrice Kelly Preston die hem een varken cadeau had gedaan toen ze van 1987 tot 1989 samen waren. Het dier, dat de naam Max kreeg en door de acteur "zijn ster" werd genoemd, stierf in 2006. Clooney was helemaal weg van zijn 130 kg wegend varken. Soms was het een rem in zijn liefdesaffaires. Een van zijn ex-vriendinnen, Elisabetta Canalis, getuigt van deze fusionele liefde: "Het was ongelooflijk hoeveel hij van dit varken hield. Hij was zo groot als een tafel, absoluut enorm. Hij had een speciaal hok en 's nachts sliep hij op de vloer, vlak naast Georges bed. Hij lag soms zelfs in het bed. Ze waren zo hecht, als vader en zoon."
 
Max zou de aanleiding zijn geweest voor vele breuken, zoals met model Celine Balitran, die de acteur een ultimatum zou hebben gesteld door te zeggen: "Het is ik of het varken". Blijkbaar kon niets hen uit elkaar houden. Clooney nam zijn trouwe metgezel overal mee naartoe, of het nu in tv-shows was of op vakantie. Het dier zou zelfs in John Travolta's privéjet hebben gezeten. Hij zou in 1994 zelfs het leven van zijn baasje hebben gered door hem een paar minuten voor de aardbeving van Northridge wakker te maken.

Vader op late leeftijd

Volgens sommigen heeft de relatie met zijn varken hem zo beïnvloed dat het een van de redenen was dat hij geen vader wilde worden. Maar het was ongetwijfeld zijn weddenschap met Nicole Kidman en Michelle Pfeiffer die hem ervan weerhield kinderen te verwekken. De twee actrices hadden gewed dat hij een kind zou krijgen voor hij 40 werd, elk met $10.000. Clooney won de weddenschap, maar nam de cheque van zijn gokpartners niet aan. Hij verhoogde de inzet door te beloven dat hij nooit vader zou worden voor hij 50 was. De weddenschap werd opnieuw gewonnen toen de acteur op 56-jarige leeftijd de trotse vader werd van een tweeling met Amal Alamuddin.
 
Meer zien van George Clooney? Ontdek 'Gravity', 'The Perfect Storm' en 'From Dusk Till Down' nu in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Op Netflix kan je hem ook aan het werk zien in 'Ocean's Eleven', 'Ocean's Twelve', 'Ocean's Thirteen', 'The Midnight Sky' en 'O Brother, Where Art Thou?'. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top