'De Hartstocht': Fietsen en levensverhalen

Volgens virologen ligt de piek van de derde golf achter ons en is er weer licht te zien aan het einde van de tunnel. Toch is de toekomst voor de cultuursector nog onzeker. Zij komen dus nog steeds creatief uit de hoek om hun creativiteit tot bij jou te krijgen. Deze week: een theatrale fietstocht.

Compagnie Cecilia is een theatergemeenschap dat focust op breed toegankelijke maar straffe verhalen. Normaal gezien zetten ze die op poten in hun thuisbasis De Expeditie in Gent. Door wel bekende redenen is dat op dit moment echter niet mogelijk. Tijd dus voor een nieuw idee.

Knooppunten
 
Onder het motto “Het leven is een fietsrit, met hoge pieken en diepe dalen”, zetten de makers een nieuwe voorstelling op poten. ‘De Hartstocht’ is een geheel van drie fietstochten die deelnemers kunnen volgen aan de hand van knooppunten. Tijdens de rit kunnen ze bij de knooppunten stilstaan en genieten van luisterverhalen ingesproken door acteurs.
 
Het zijn verhalen over fietsers en levenskunstenaars, die allemaal op belangrijke knooppunten in hun leven staan. Zij vertellen jou hoe ze die belangrijke gebeurtenissen vieren en verteren. De vertellers van dienst zijn onder anderen Jean Paul Van Bendegem, Patricia Kargbo, Wouter Bruneel en Marijke Pinoy.
 
Zin om je te laten leiden door de fietsverhalen? Meer info vind je hier.
 

Films

Bekijk alles
Top