Dušan Vlahovic is de nieuwste sensatie bij Fiorentina

Serie A | Waar Fiorentina in de loop van zijn geschiedenis betere spelers gekend heeft, kan de club nu rekenen op het torinstinct van het fenomeen Dušan Vlahovic. Zaterdag tegen Lazio Roma wordt de jonge Servische aanvaller, die fraaie statistieken laat optekenen in de Serie A, andermaal de blikvanger bij Fiorentina.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Fiorentina maakt al enkele jaren geen deel meer uit van de subtop in de Serie A. Zestiende in 2019, vorig jaar tiende: de Florentijnse club slaagt er niet meer om te schitteren zoals aan het begin van het vorige decennium. Dit seizoen ontbeert het La Viola aan consistentie. De club is mathematisch nog niet zeker van het behoud.
 
Groot talent
 
Ondanks het lastig parket waarin de club zich bevindt, kunnen de Florentijnse supporters hun hart ophalen aan de ontbolstering van een fenomeen bij de ploeg van hun hart. De 21-jarige Dušan Vlahovic is één van de smaakmakers in de Serie A dit seizoen. In zijn eerste seizoen als titularis rijgt de Servische aanvaller de doelpunten aaneen. In 32 competitiewedstrijden vond hij al 17 keer de weg naar de netten. Hij scoorde daarmee bijna de helft van alle goals bij zijn club.
 
Vlahovic streek neer in Firenze in 2018, komende van Partizan Belgrado – waar hij zijn eerste profcontract tekende op amper 15-jarige leeftijd. De jongeling had twee seizoenen nodig om door te breken in Italië. Vandaag ademt de aanvaller – die in maart jongstleden zijn eerste hattrick scoorde – vertrouwen en branie, zo illustreerde zijn panenka tegen Juventus twee weken geleden.

De “Servische Zlatan”
 
En dat vertrouwen komt niet enkel op het veld tot uiting bij de zelfverklaarde “Servische Zlatan Ibrahimovic”. Het moet gezegd: de kwaliteiten van de jonge groeibriljant doen denken aan die van de Zweedse vedette. Krachtig, technisch onderlegd, vernuftig positiespel en een opmerkelijke afwerking: de rijzige aanvaller (1m90) heeft eveneens wat gemeen met Erling Haaland, dat andere fenomeen van die generatie. Een inspiratiebron voor Vlahovic, zei hij zelf, maar niet alleen dat: “Dit zou misschien wat voorbarig kunnen klinken, maar door hard te werken denk ik dat ik zijn niveau kan bereiken.”
 
Met statistieken die de pan uit swingen gaat het crescendo met de marktwaarde van de nieuwe Servische international. Gezien de massale belangstelling voor zijn persoon, hoopt het bestuur van Fiorentina nu al op een verlengd verblijf van zijn Servisch goudhaantje in Firenze. Vlahovic ligt er nog onder contract tot 2023. Als de onderhandelingen mislukken, zullen de geïnteresseerde partijen hun portefeuille wijd open moeten trekken: zijn vertrekprijs is vastgelegd op 60 miljoen euro.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de 35ste speeldag in de Serie A:
 
Zaterdag 8 mei
Spezia - Napoli: vanaf 15u op Eleven Sports 3
Inter - Sampdoria: vanaf 18u op Eleven Sports 2
Fiorentina - Lazio: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1
 
Zondag 9 mei
Parma - Atalanta: vanaf 15u op Eleven Sports 3
Juventus - AC Milan: vanaf 20u45 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top