Een nieuwe maand, dus ook nieuwe evenementen op de esportskalender. Zet je maar schrap voor het overzicht, want het beloven vier drukke weken te worden!

Nationaal

Counter-Strike

NumberOne Season 2 – Stage 2 | Van 27 april tot 23 mei 2021.

De groepsfases van de tweede stage van NumberOne zijn heel veelbelovend van start gegaan. Momenteel, weliswaar na weinig speeldagen, is het onmogelijk om al een favoriet naar voren te schuiven. Gouden tip: volg NumberOne elke woensdag en vrijdag dus tot 23 mei en kom als eerste te weten welke acht ploegen zich kunnen plaatsen voor de play-offs en wie dus nog kans maakt op de prijzenpot van 2500 euro.

ESL Benelux Championship : Summer 2021 |

De groepsfases van het officiële CS:GO-circuit van ESL Benelux zitten erop en de vier beste ploegen zijn gekend. Nu staan de play-offs voor de deur en weten we eindelijk wie zich tot grote winnaar mag kronen. Wie maakt nog kans? Het Belgische team van eClub Brugge, maar ook de Lyngby Vikings, mCon Esports en de winnaar van de wintereditie 2020, de LowLandLions.

FIFA 21

Proximus ePro League | Finales op 5, 12 en 19 mei 2021

De fans weten het ondertussen al, maar het reguliere seizoen van de Proximus ePro League heeft voor heel wat verrassingen gezorgd. Er werden trouwens maar liefst 153 wedstrijden gespeeld in het reguliere seizoen. Maar hier stopt het niet, want de huidige leider van het kampioenschap, Geoffrey Meghoe, mag zijn borst natmaken voor de play-offs. Die kan je natuurlijk live volgen via het Youtube-kanaal van ELEVEN Belgium.

Selectietoernooi eDevils | Grote finale op 6 mei 2021

De Belgische Voetbalbond heeft onlangs een nationaal toernooi gelanceerd om de volgende selectie eDevils op FIFA21 te vinden. Na enkele kwalificatierondes is de tijd aangebroken om te knallen in de grote finale. Dan weten we ook welke spelers ons land zullen vertegenwoordigen op internationale competities, waaronder de eNations League die recent nog werd aangekondigd door EA en UEFA.

League of Legends

Belgian League | Elke maandag vanaf 31 mei

Kleine herinnering: enkele maanden geleden won KVM Esports het voorjaarssegment 2021 na een fantastische prestatie. Het was duidelijk: KV Mechelen won op twee partijtjes tegen Sector One in de finale na, alles. Momenteel weten we nog niet hoe de rosters er zullen uitzien. Al denken we niet dat de transferperiode veel zal veranderen. Afspraak op 31 mei voor het begin van de Summer Split!

Belgian College League | Grote finale op 15 mei

Rainbow Six Siege

Benelux League | Reguliere seizoen elke woensdag van 7 april tot 9 mei

De eerste split van de Benelux League en de eerste zeven speeldagen komen stilaan ten einde. De Belgische teams doen het meer dan goed met Activit-E (aVe) en KVM Esports die op de tweede plek staan, net achter de grote favoriet Gamma Gaming. Dit jaar maken de tegenstanders meer dan ooit duidelijk dat die grote favoriet voorzichtig moet zijn, want de challengers liggen op de loer. Gamma liet al punten liggen tegen aVe en KVM. De concurrentie wordt dus groter. Mis niets van de laatste speeldagen op 3 en 5 mei en volg vanop de eerste rij hoe de ploegen elkaar verder het vuur aan de schenen leggen. Veel rust is er nadien niet, want het tweede deel van de competitie begint al over een maand, op 9 juni!

Internationaal

Counter-Strike

Flashpoint Season 3 | Van 10 tot 30 mei 2021

We zijn aangekomen aan de derde editie van Flashpoint, georganiseerd door Faceit en Bsite Inc. Deze keer is er geen prijzenpot om te verdelen, maar wel RMR-punten voor de volgende kwalificatie voor de Major in Stockholm volgende oktober. In totaal worden 16 ploegen uitgenodigd of wisten ze zich te kwalificeren. Er zal alvast heel wat schoon volk aanwezig zijn. Enkele deelnemers kennen we al: Vitality en het debuut van Kyojin, NiP en hun nieuwe sterspeler dev1ce en ook Astralis zonder hun sniper. Zij vervoegen G2 esports en het nieuwe roster van OG esports. De toppers van CS:GO nemen het in een toernooi opnieuw tegen elkaar op van 10 tot 30 mei.

DreamHack Masters Spring 2021 | Tot 9 mei 2021

Maar voor Flashpoint is er ook nog een klein voorgerechtje! Noem het gerust een voorgerecht, want met de prijzenpot van 250.000$ schiet de voorjaarseditie van de DreamHack Masters raak. Ronkende namen uit de top 10 strijden mee zoals Astralis, Gambit, BIG, Na’Vi en Heroic. Maar er zijn ook heel wat challengers om naar uit te kijken zoals Extra Salt, NiP, Spirit, Vitality en Complexity. Benieuwd hoe het internationale klassement er zal uitzien binnenkort. Dit toernooi geeft ons alvast een blik op de sterktes en de zwaktes van de teams met het oog op de grotere evenementen later dit jaar.

cs_summit 8 | Van 20 tot 30 mei 2021

Nog een event waarmee RMR-punten kunnen worden verdiend aan de andere kant van de Atlantische Oceaan: de achtste editie van de cs_summit. De twee regio’s worden opgesplitst in de strijd voor de punten, maar eigenlijk is dit goed nieuws. Daardoor zijn er namelijk meer ploegen om te volgen en meer ploegen die kans maken op de kwalificatie. We kijken uit naar Renegades en 100 Thieves, die onder EXTREMUM een nieuwe ploeg hebben opgestart. Ook de Braziliaans-Amerikaanse ploeg Furia en de Amerikaanse ploegen Evil Geniuses en Team Liquid zijn absoluut de moeite waard om in het oog te houden. Extra Salt en Pain Gaming zijn er dan weer niet bij. Zij nemen wel deel aan de Closed Qualifier die enkele dagen voor de competitie nog gespeeld wordt. Wie weet kunnen beide ploegen toch nog een plek uit de brand sleuren. Afspraak van 20 tot 30 mei!

FIFA 21

eChampions League | Directe uitschakeling op 1 en 2 mei en Grote Finale op 28 mei

De eChampions League keert begin deze maand terug met directe uitschakeling. Op die manier gaan we van 32 spelers naar de acht beste die dan onderling mogen uitmaken op 28 mei wie de allerbeste is. Er is ook nog altijd een Belg in de running. Stefano Pinna wist zich na prachtige prestaties in de voorbije seizoen te plaatsen. Laat ons hopen dat hij die mooie prestaties kan doorzetten en met een groot deel van de prijzenpot van 280 000 euro naar huis kan keren.

eNations Series | Europese Qualifiers – Van 20 tot 23 mei 2021

Een nieuwe competitie in de wereld van FIFA, de eNations Series. Op het programma: wedstrijden tussen de beste FIFA-spelers en enorme verrassingen! Onze eDevils moeten zich wel nog kunnen plaatsen via een kwalificatietoernooi tussen 20 en 23 mei. Onze ploeg van twee spelers, eentje op XBOX en eentje op PS4, moeten zich meten met andere toppers om hopelijk de finales te bereiken.

League of Legends

European Masters | Finales – 1 tot 2 mei 2021

De European Masters lopen ten einde begin mei en nog 4 ploegen maken kans op de eindzege. We vinden hier ook Karmine Corp en de Belgische support Raphaël “Targamas” Crabbé terug die zich vlot staande weet te houden. Zondag 2 mei staat de grote finale op de planning en kennen we de beste ploeg uit de verschillende Europese ERL’s.

Mid-Season Invitational 2021 | Van 6 tot 23 mei 2021

Het tweede grootste event voor League of Legends maakt terug zijn opwachting na een jaar afwezigheid. De kampioenen van alle verschillende competities treffen elkaar en eindelijk nog eens offline. De 11 teams trekken naar de overdekte arena van Laugardalshöll om uit te maken wie de grote kampioen wordt van het tussenseizoen.

Rainbow Six Siege

The Six Invitational | Van 11 tot 23 mei 2021

De fans van Rainbow Six Siege haalden opgelucht adem toen Ubisoft de datum van de Six Invitational aankondigde. Begin 2021 werd het nog last minute uitgesteld en veel fans vreesden dan ook dat het event niet meer zou doorgaan. Op 27 april kwam het goede nieuws dat de Six Invitational, waarin de 19 beste teams ter wereld het tegen elkaar opnemen, doorgaat van 11 tot 23 mei in Parijs. De Franse autoriteiten gingen akkoord, maar wel onder strenge voorwaarden. De competitie gaat door zonder publiek om de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen. De fans van de tactische FPS zullen het wel niet aan hun hart laten komen en zijn al lang tevreden dat ze opnieuw kunnen genieten van het evenement.

Rocket League

RLCS Season X – Spring: European Major | 15 & 16 mei 2021

Het voorjaarssegment van de Rocket League Championship Series kent bijna zijn ontknoping in mei. De laatste major verzamelt de negen beste ploegen van het RLCS-klassement, maar ook een wild card die uit The Grid komt. Wij kunnen alvast supporteren voor de Belg Aztral, die voor de Frans ploeg Solary uitkomt.