Blus nog even je vurig verlangen naar pintelieren op terrassen, met dit kijkvoer over de brandweer

Bestaat er een heroïscher beroep dan dat van brandweerman? De mannen en vrouwen van het vuur riskeren hun leven om die van anderen te redden. Het is dus niet meer dan logisch dat ze een dag aan hen gewijd krijgen: 4 mei is officieel de Internationale Dag van de Brandweer. Voor wie zich wil verdiepen in dit gevaarlijke maar onmisbare beroep, serveert Proximus Pickx dit vurige kijkvoer.

Backdraft

De broers Stephen en Brian McCaffrey zijn allebei brandweerman geworden nadat hun vader, die ook brandweerman was, het leven liet tijdens een gevaarlijke missie. Maar waar die eerste een bewierookte spuitgast werd, heeft die tweede zijn roeping al snel de rug toegekeerd en rijgt hij nu de kleine baantjes aaneen.
 
Jaren later wordt hun stad, Chicago, geteisterd door een golf van criminele brandstichtingen. Stephen staat in de vuurlinie om de branden te bedwingen met zijn collega’s. Tegelijk moet hij zijn broer in de gaten houden, die zijn bestaan als brandweerman nieuw leven wil inblazen.
 
Ontdek ‘Backdraft’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 

Out of Inferno

Tijdens de warmste dag in een halve eeuw in China, breekt brand uit in een drukbevolkte commerciële toren van 75 verdiepen hoog. Duizenden mensen zitten als ratten in de val. Een groepje doorgewinterde brandweerlieden zijn de enigen die redding kunnen brengen. In de film wordt de vlammenzee bijna voorgesteld als een levend wezen, hetgeen de helse strijd van de brandweer tegen het vuur nog indrukwekkender maakt.
 
‘Out of Inferno’ is beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus. Om naar de VOD-catalogus druk je op de ‘On demand’-knop of ‘Shop’-knop op je afstandsbediening, of krijg hier rechtstreeks toegang tot de Proximus VOD-catalogus!
 

Chicago Fire

Deze succesreeks van de Amerikaanse zender NBC dompelt de kijker onder in het reilen en zeilen van een brandweerkazerne in Chicago. De serie zoomt in op het dagelijkse leven in de kazerne, de meest indrukwekkende interventies, maar ook de tragedies die inherent zijn aan deze uiterst gevaarlijke job.
 
De cast wordt gedragen door acteur Jesse Spencer (‘Dr. House’), die luitenant Matthew Casey vertolkt. Met zijn bloedstollend scenario en intense actiescènes veroverde ‘Chicago Fire’ meteen een vast kijkerspubliek, dat het graag euh ... warm krijgt.
 

Fire Chasers

Californië is regelmatig het toneel van een intense bosbranden. In 2016 werd de regio rond Los Angeles bedreigd door een enorme vlammenzee. Een cameraploeg documenteerde de operaties van de brandweer op het terrein van zeer nabij. ‘Fire Chasers’ toont een blik achter de schermen van de spuitgasten, mannen en vrouwen die hun leven wagen om het vuur te bedwingen. De beelden doen de adem stokken en nemen de kijker mee in het heetst van de strijd tegen het vuur.
 
De docuserie, van de productiemaatschappij van klimaatactivist Leonardo DiCaprio, wil tegelijk sensibiliseren: het is een manifest dat het probleem van klimaatopwarming illustreert, want de stijging van het aantal bosbranden is onmiskenbaar één van de meest zichtbare gevolgen van de klimaatverandering.
 
Ontdek ‘Fire Chasers’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 

Dans un camion rouge

Pompier zijn is een roeping. Sommigen willen zelfs vrijwillig het vuur bedwingen. In Frankrijk werken ruim 200.000 mannen en vrouwen als brandweervrijwilliger. In 2006 wou regisseur Patrice Chagnard hulde brengen aan deze gepassioneerde mensen in de documentaire ‘Dans un camion rouge’. Nachtelijke interventies, valse alarmen, grootse interventies, geslaagde reddingsoperaties en mislukte … Wie zijn de mensen die schuilgaan achter de brandweerpakken, klaar om vrijwillig het gevaar te trotseren?

Series

Bekijk alles
Top