Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) is de eerste leider in de 64e Ronde van Asturië, een Spaanse rittenkoers van het niveau 2.1. De 31-jarige Colombiaan soleerde naar winst in de openingsetappe tussen Oviedo en Pola de Lena. De Spanjaard Antonio Pedrero hield op 26 seconden de Fransman Pierre Latour achter zich om de tweede plaats.
De Ronde van Asturië is een driedaagse rittenwedstrijd in de gelijknamige bergachtige regio aan de noordkust van Spanje. De laatste twee edities werden gewonnen door de Ecuadoraan Richard Carapaz, maar deze keer was een andere Zuid-Amerikaan de meest opvallende starter: Nairo Quintana. Zijn ploegmaats van Arkéa-Samsic controleerden een vroege vlucht van twee renners. De Portugees Daniel Viegas en de Spanjaard José Manuel Gutiérrez werden op 38 kilometer van de finish tot de orde geroepen.

Dat werk maakte Quintana nadien ook af. Na een zware etappe van 186 kilometer, met onderweg liefst zeven beklimmingen en ook flink wat regen, ging de Colombiaan in de aanval op de laatste helling van de dag, met de top op zeven kilometer van de streep. Antonio Pedrero en Pierre Latour boden weerwerk, maar uiteindelijk haalde Quintana het na een snelle afdaling toch solo, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen.