Angel Di Maria, die een solide prestatie leverde tegen Manchester City in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League, was een van de weinige lichtpuntjes waar de Parijzenaars zich toch konden aan optrekken ondanks het verlies. Di Maria was alomtegenwoordig voor een groot deel van de wedstrijd en hij zou wel eens een van de belangrijkste pionnen kunnen zijn in de terugwedstrijd dinsdag.
Net toen Paris Saint-Germain de eerste stap leek te zetten naar een tweede Champions League-finale op rij, beslisten Kevin De Bruyne en zijn ploegmaats daar anders over. Na een uur op achterstand te hebben gestaan, maakte Manchester City in zeven minuten tijd de ommekeer en keerde met een meer dan gunstig resultaat (1-2) voor de return terug naar Engeland.
 
Kylian Mbappé en Neymar waren onhoudbaar en beslissend in de Champions League-wedstrijden, en vooral dan tegen Bayern München, maar deze keer presteerden ze niet op hun niveau. De twee sterren van de Parijse club hebben voor één keer de rol van uitblinker overgelaten aan Angel Di Maria, die beslist de beste Parijzenaar op het veld was.
 
Onhoudbaar
 
De Argentijn trapte de afgemeten hoekschop waarmee Marquinhos na een kwartier de score kon openen, zijn 103assist waardoor hij samen met Safet Susic geldt als de beste assistgever uit de geschiedenis van PSG. De Argentijnse was van onschatbare waarde, zowel aan de bal als in de verdediging. De vleugelspeler liet de verdedigers van Pep Guardiola soms afzien met zijn dribbels, terwijl hij ze met zijn hoge pressing ook goed onder druk zette, zeker in de eerste helft. Hij was met andere woorden veel zichtbaarder dan zijn collega's Mbappé en Neymar.
 
Di Maria was de laatste tijd niet in topvorm, maar hij heeft zijn topvorm weer op het juiste moment te pakken. De in Rosario geboren speler speelde geen belangrijke rol in de twee wedstrijden tegen Barcelona vanwege een dijbeenblessure, maar hij speelde een sleutelrol in de kwalificatie van PSG voor de halve finales met een solide optreden tijdens de nipte thuisnederlaag tegen Bayern München.
 
Op afspraak in de belangrijke wedstrijden
 
De voormalige speler van Real Madrid heeft veel ervaring als het aankomt op het spelen van topwedstrijden in de Europese bekerwedstrijden. De 33-jarige linksvoetballer vertolke vorig seizoen in de halve finale van de Champions League tegen RB Leipzig al een doorslaggevende rol. Een doelpunt en twee assists hielpen de Parijzenaars hun allereerste finale te bereiken in de meest prestigieuze competitie van Europa. Maar bovenal kent Angel Di Maria het recept om de beker met de grote oren te winnen. In 2014 was de Argentijn een van de sleutelfiguren van Carlo Ancelotti toen hij Los Merengues naar de eerste Champions League-titel leidde sinds 2002.
 
De vleugelspeler heeft veel ervaring en zijn uitstekende vorm, waaruit blijkt dat hij nog steeds op het hoogste niveau kan schitteren, zal een onmiskenbare troef zijn voor de Parijzenaars om de achterstand tegen Manchester City helpen ongedaan te maken. De Argentijn gelooft namelijk heilig in de kwalificatie in Manchester, een stad waar hij slechte herinneringen aan heeft overgehouden na zijn teleurstellend verblijf bij United in het seizoen 2014-15: "Er zijn nog 90 minuten of meer over. Wij weten beter dan wie ook dat we het tij kunnen keren. Meer samen dan ooit voor het doel dat we zo graag willen bereiken. Go Paris!" schreef hij op zijn Instagramaccount.
 
Het programma van de terugwedstrijden van de halve finale:
 
Dinsdag, 4 mei
Manchester City - Paris Saint-Germain, vanaf 20u15 op Pickx + Sports 1.
 
Woensdag 5 mei
Chelsea - Real Madrid, vanaf 20u15 uur op Pickx + Sports 1.

Volg de Champions League het hele seizoen lang volledig en exclusief op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

 
Proximus Pickx biedt een nieuwe 'interactieve' modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.beDankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!