De best bekeken programma's van april

De maand is alweer voorbij gevlogen, dus is het tijd om eens te evalueren op welke programma’s de televisiekijkende Vlaming het meest afstemde. Rond de jaarwisseling zagen we nog enkele uitschieters die meer dan 2 miljoen kijkers lokten, maar het iets betere weer en de iets minder strenge coronamaatregelen zorgden ervoor dat we in april iets minder voor de buis zaten. Toch zijn er enkele winnaars uit de bus gekomen.

De Mol

Het grootste kijkcijferkanon van april 2021 was ‘De Mol’. Het nieuwe seizoen dat zich in Duitsland afspeelt, heeft de start niet gemist en de best bekeken aflevering tot nu toe was de derde, die op 4 april op de buis was. Toen keken 1.398.169 mensen hoe hondje Isidoor zich bij de groep voegde, volgens de cijfers van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media). Dat het immer populaire programma immens populair is, dat wisten we al, maar met die cijfers zijn toch enkele vaste waarden geklopt.

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

De vaste waarden

Steevast bovenaan in de kijkcijferlijst vinden we ‘Thuis’ terug. De soapserie blijft week na week, jaar na jaar een pak kijkers aantrekken. Het hoogste cijfer werd op 9 april genoteerd met 1.340.640 kijkers. Ook ‘Het 7 uur-journaal’ is altijd een vaste waarde in de lijst, en verzamelt gewoonlijk ruim meer dan een miljoen kijkers. Het is dan ook niet abnormaal dat ‘Het journaal’ op dagbasis altijd in de top 3 staat.
 
Een andere uitschieter van de afgelopen maand is voor een Vlaamse klassiekers: de uitzending van de Ronde van Vlaanderen. Het publiek was niet welkom aan het parcours, dus werd er massaal gekeken op het kleine scherm. 1.304.477 televisiekijkers stemden af op de uitzending op Eén.

The Voice van Vlaanderen

De laatste Knockouts van ‘The Voice van Vlaanderen’ deden het ook goed en lokten 1.155.188 kijkers naar VTM op 16 april. ‘The Voice’ is daarmee het best bekeken programma op de commerciële zender voor ‘Camping Coppens’ en de laatste afleveringen van ‘Blind Getrouwd’, die elk net geen miljoen kijkers overtuigden.

Bekijk ‘The Voice van Vlaanderen’ op vrijdag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dwars door de Middellandse Zee

Net zoals ‘De Mol’ is ‘Dwars door de Middellanse Zee’ een programma dat ons allemaal een beetje doet dromen van reizen. Waarschijnlijk daarom, en omdat het natuurlijk een interessant en vermakelijk programma is, scoort het nieuwste reisverslag van Arnout Hauben zo goed op Eén. Op 12 april stemden 1.177.148 kijkers af op de reis van de avonturier van Gibraltar naar Jeruzalem. De andere afleveringen scoren ook boven het miljoen.
 
Andere programma’s die het deze maand erg goed deden zijn de finale van ‘Beau Séjour’ (1.105.979 kijkers), ‘Twee tot de zesde macht’ (1.052.976 kijkers) en ‘1 jaar gratis’ (933.731 kijkers).

Bekijk ‘Dwars door de Middellandse Zee’ op maandag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top