Folkfestival Gooikoorts zal dit jaar in een verkleinde vorm plaatsvinden. Dat meldt programmator Melanie Seys. "Het is een grote puzzel geworden. Zoals vele andere evenementen hebben we verschillende scenario's uitgewerkt, afhankelijk van het aantal bezoekers dat toegelaten is." Het festival vindt plaats van 2 tot en met 4 juli, in de Vlaams-Brabantse gemeente Gooik.
Normaal gezien heeft het folkfestival naast twee concerttenten een rijkgevuld omkaderend programma. Zo zijn er jaarlijks twee markten, een waar traditionele instrumenten gebouwd worden, en een andere waar ambachtelijke producten verkocht worden. Daarnaast zijn er talrijke workshops en is er ook een aparte tent met animatie voor kinderen.

"Zo bereiken we toch een 5.000 à 6.000 mensen, verspreid over de drie dagen, die van een twintigtal concerten kunnen genieten", zegt Seys. "Dat dringen we nu terug tot één podium en één bar. De randactiviteiten zullen we dus noodgedwongen moeten schrappen."

Enkele namen van artiesten die zullen optreden zijn al bekend. Internationale muziekgroepen als Pentaichon, een groep uit Griekenland, en Vox Bigerri, die polyfonische a capella uit Frankrijk brengt, staan op het programma. Daarnaast is het Vlaamse duo Deschepper Sanczuk bevestigd. "We mikken zo op een drietal concerten per dag."

Vorig jaar werd Gooikoorts volledig geannuleerd. Seys is blij dat er nu iets op poten staat, al is het een verkleind scenario. "En echt zeker zijn we nog steeds niet. We hopen dat er op het Overlegcomité van 11 mei meer duidelijkheid komt", besluit Seys.