Kijktips om groene vingers van te krijgen

Films | Zit tuinieren in je bloed, of ben je nog een groentje? Vandaag is een goede gelegenheid om (opnieuw) te beginnen, want deze zaterdag is het World Naked Gardening Day, een initiatief om mensen op een eenvoudige manier opnieuw met de natuur te verbinden. Om je volledig in de sfeer te brengen zijn hier al wat bijpassende films en programma’s.

Door Pickx

Deel dit nieuws

A Little Chaos

De Britse acteur Alan Rickman (Snape in 'Harry Potter') stapt achter de camera om deze film te regisseren die zich afspeelt in 1682. Het verhaal volgt Sabine De Barra (Kate Winslet), een tuinierster die prachtige tuinen ontwerpt en aan het hof wordt uitgenodigd om samen te werken met de beroemde tuinman van de koning, André Le Nôtre (Matthias Schoenaerts). Maar niet alleen haar werk verbindt haar met het hof, ze ontdekt ook de vele intriges van deze gesloten omgeving.
 
Alan Rickman speelt zelf ook een rol in de film: koning Lodewijk XIV. Dit is een van zijn laatste schermoptredens voor zijn dood in 2016.

The Secret Garden

In 1947 wordt de jonge Mary Lennox na de dood van haar ouders gedwongen om in te trekken bij haar oom op het Engelse platteland. Het eenzame maar fantasierijke kind brengt haar tijd door met het verkennen van de omgeving van haar nieuwe huis. Op een dag ontdekt ze een prachtige tuin, die veel geheimen en krachten herbergt.
 
Voor zijn film greep regisseur Marc Munden terug naar een roman uit 1911 van Frances H. Burnett, die hij meer dan een eeuw later tot film bewerkte. Naast de uitstekende Colin Firth (in de rol van de onsympathieke oom) en Julie Walters, vinden we de jonge Dixie Egerickx, die de ster van de film is.

‘The Secret Garden’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kiss the Ground

Deze documentaire is bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van regeneratieve landbouw. Regisseurs Josh en Rebecca Tickell hebben getuigenissen verzameld van wetenschappers en activisten die uitleggen waarom en hoe de bodem een bepalende factor kan zijn in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Met nieuwe agro-ecologische technieken kan ons gebruik van de grond de planeet helpen redden.
 
Een kleine bonus: acteur Woody Harrelson leent zijn stem aan de documentaire. Harrelson is zelf ook een zeer toegewijd milieuactivist.

Ontdek ‘Kiss The Ground’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

The Big Flower Fight

Na muziek, naaien en koken, was het hoog tijd om een wedstrijd rond tuinieren te bedenken! In 2020 bracht Netflix het eerste seizoen van de wedstrijd 'The Big Flower Fight' uit, waarin bloemendesign wordt geëerd.

Hier proberen tien bloemistenduo's de mooiste en meest grandioze bloem- en natuurarrangementen te maken. Elke aflevering heeft een eigen thema, zoals insecten, zeedieren of sprookjes, en vereist van de deelnemers dat ze al hun fantasie en technieken gebruiken. Elke week valt er een duo af en de uiteindelijke winnaars krijgen de eer om hun eigen bloemensculptuur te ontwerpen die in de Royal Botanic Gardens in Londen zal worden tentoongesteld.
 
Ontdek ‘The Big Flower Fight’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top