Dit zijn de beste lachmomenten uit Hollywood!

Films |

Vandaag is het de Internationale dag van de lach. Omdat Proximus Pickx deze dag niet zomaar voorbij wil laten gaan, doken we de archieven in op zoek naar de meest iconische lachmomenten uit de filmgeschiedenis. Maar opgelet, niet elke lach die we vonden is hilarisch. Sommigen zijn ironisch of zelfs angstaanjagend. Gelukkig zijn ze stuk voor stuk onvergetelijk!

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jim Carrey - 'Ace Ventura: Pet Detective'

De Amerikaanse acteur Jim Carrey is een icoon uit de Amerikaanse filmgeschiedenis en de films van ‘Ace Ventura’ zijn dat evenzeer. In deze komische films speelt Carrey een privédetective die mysterieuze verdwijningen van dieren probeert op te lossen en daardoor in doldwaze situaties terechtkomt. Zo herinnert iedereen zich wel de verloren gewaande dolfijnmascotte die Ace moest terugvinden of de zeldzame witte Afrikaanse vleermuis die spoorloos verdwenen is in de tweede film van 'Ace Ventura: Pet Detective'.
 

The Joker - 'The Dark Knight'-films

Lachbuien hoeven niet altijd komisch of grappig te zijn. Dat bewijst het fictieve personage ‘The Joker’ (Heath Ledger) keer op keer in de Batman-films. In deze door Christopher Nolan geregisseerde prenten krijgen we op een unieke manier te zien hoe deze schurk langzaam maar zeker afglijdt naar de rand van de maatschappij. Door zijn tegenslagen wordt ‘The Joker’ cynisch en manipulatief tegenover zijn medemensen en dat horen we ook terug in zijn lach. Tel daarbij de make-up van een clown en je krijgt al snel een heel verontrustend personage waar iedereen schrik van krijgt. Nu ja, iedereen buiten Batman dan.

‘The Dark Knight’’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

Voldemort - 'Harry Potter’

De grootste duistere tovenaar aller tijden associeer je niet meteen met een glimlach, laat staan een heuse lachbui. Toch is dat exact wat Voldemort doet in het laatste deel van de Harry Potter-saga. In ‘Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2’ zien we hoe Voldemort (Ralph Fiennes) denkt dat zijn oude vijand eindelijk het loodje heeft gelegd. Volgens Voldemort heeft hij dan ook het pleit om de heerschappij over alle tovenaars gewonnen en dat stemt hem goedgezind. Hij lacht bijgevolg op een duivelse manier bij het overlijden van Harry, waarop zijn aanhangers hetzelfde doen. Gelukkig blijkt later uit de films dat Harry Potter nog leeft en kunnen we concluderen dat wie laatst lacht, best lacht.

‘Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2’’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

Dr. Evil - 'Austin Powers'-films

Eind jaren negentig kwam de Britse acteur en scenarist Mike Myers met een geweldig idee op de proppen: wat als er een komische parodie werd gemaakt van de klassieke James Bond-films die mensen doet schaterlachen? Het resultaat zien we in de 'Austin Powers'-films waarin de flamboyante Britse geheim agent Austin Powers (Mike Myers) de snode plannen van slechterik Dr. Evil (dezelfde Mike Myers) moet dwarsbomen.

In tegenstelling tot de talrijke James Bond-films kunnen we om deze slechterik goed lachen en dat komt mede door zijn aandoenlijke lach. Die begint eerst aarzelend, evolueert dan naar een diepe bulderlach en wordt plots heel schattig wanneer hij zijn pinkje aan zijn mond brengt. Zeer lachwekkend en uiterst geniaal, maar toch niet evil?

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top