'100 Years', de film van John Malkovich die we nooit zullen zien

Een publiciteitsstunt, een meesterlijke slag… John Malkovich sloeg opnieuw toe met een project dat even verrassend als frustrerend is. Met Robert Rodriguez aan het roer maakten ze een film als onderdeel van een reclamecampagne, die in de bioscopen te zien zal zijn ... in 2115.

'100 Years - The Movie You Will Never See' is intrigerend. Het ontdekken van de film is pas in de volgende eeuw mogelijk… Het luxe cognacmerk Louis XIII, afkomstig uit het huis van Rémy Martin, staat aan de basis van dit project van een zeer lange reclamespot. De cognac is een mengsel van 1200 eaux-de-vie van 40 jaar oud en mag pas na 100 jaar worden geconsumeerd. Een speciale kluis met het enige exemplaar van de film gaat pas open op 18 november 2115.

"We wilden een kluis die kan worden geopend als nooit tevoren: met niets anders dan tijd. Zodra de deur is gesloten, begint het aftellen en er is geen enkele andere manier om de deur weer te openen dan te wachten tot het aftellen van honderd jaar is voltooid op 18 november 2115. Wij hebben een systeem uitgevonden waardoor we onze belofte kunnen houden om de kluis niet eerder te openen", zei Ludovic du Plessis, Executive Global Director bij LOUIS XIII.

Een heel geheime film

Als je vandaag een preview had verwacht, dan moeten we je teleurstellen. De première zal over iets minder dan 100 jaar ook plaatsvinden met een zeer select clubje aan gasten. 1000 mensen over de hele wereld hebben metalen tickets ontvangen. Deze voornamelijk invloedrijke en rijke figuren zullen het nalaten aan de volgende generatie om de film dan te bekijken.Om de film te presenteren zijn er drie trailers gelanceerd. Niets van de geschiedenis, de sfeer of het genre wordt daarin echter onthuld. Het einde zal dus een geheim blijven! Aan de andere kant bieden deze drie video's verschillende visies op de wereld in 100 jaar aan. “Toen het project voor de eerste keer werd voorgesteld, waren er verschillende opties over hoe de toekomst eruit zou zien," aldus Malkovich. "Een ongelooflijk high-tech doorgedreven computerversie van de wereld, een deels in elkaar gestorte post-Chernobyl, 'back-to-nature'-maatschappij en dan een retro-toekomst zoals die werd voorgesteld in science fiction in de jaren 1940 en 1950."

Films

Bekijk alles
Top