Penaltyrapport 1B: wie kreeg de meeste strafschoppen? Wie was de penaltykoning en wie de penaltykiller?

Challenger Pro League | Nu het reguliere 1B-seizoen erop zit kunnen we enkele interessante statistieken eens van wat naderbij bekijken. Een van de zaken waar vaak het meeste rond te doen is, zijn de strafschoppen. Altijd interessant dus om eens een vergelijking te trekken tussen de acht 1B-teams.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ploegen die vaak vooruit spelen, komen vanzelfsprekend net iets vaker in het strafschopgebied dan ploegen die eerder een verdedigendere aanpak hanteren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat kampioen Union helemaal bovenaan staan in het klassement van het aantal gekregen strafschoppen.

De cijfers tussen de haakjes staan voor het aantal benutte en het aantal gemiste strafschoppen. Opvallend is dat SK Deinze en KVC Westerlo dit seizoen meer elfmeters misten dan dat ze scoorden. Union miste dan weer geen enkele penalty!

10: Union SG (10/0)
7: Lommel SK (6/1)
7: RWDM (5/2)
6: RFC Seraing (3/3)
6: Club NXT (5/1)
5: KVC Westerlo (2/3)
5: Lierse K. (4/1)
3: SK Deinze (1/2)

Club NXT kreeg dan weer met voorsprong het grootste aantal strafschoppen tegen. De doelmannen van de rode lantaarn stonden maar liefst 12x oog in oog met een strafschopnemer. In vijf van de twaalf gevallen werd de elfmeter wel gestopt (of gemist)! 

De cijfers tussen de haakjes staan voor het aantal gestopte en het aantal geïncasseerde strafschoppen. SK Deinze was de enige ploeg die geen enkele penaltygoal kon afwenden. De Oost-Vlamingen kregen wel maar één elfmeter tegen!

12: Club NXT: 12 (5/7)
8: Lierse K. (1/7)
8: Lommel SK (2/6)
7: RFC Seraing (1/6)
5: RWDM (1/4)
5: Union SG (2/3)
3: KVC Westerlo (1/2)
1: SK Deinze (0/1)

Deniz Undav en Dante Vanzeir (beiden Union SG) mogen zich de penaltykoningen van dit seizoen noemen. Zij trapten elk vier strafschoppen binnen. Nicolas Rommens (RWDM) mikte er ook vier tegen de touwen, maar miste er ook wel eentje.

Nick Shinton (Club NXT) en Anthony Moris (Union) bleven dan weer het vaakst de koelste tijdens een penaltyduel. 40% van de getrapte strafschoppen tegen hen werd gemist. Guillaume Dietsch (RFC Seraing) en Bernd Brughmans (Lierse K.) werden het vaakst gepasseerd. Zij konden slechts één van zeven strafschoppen uit hun netten houden. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top