Go March maakt perfecte soundtracks voor films die nog gemaakt moeten worden

Muziek |
"Go March staat sinds 2015 garant voor hoogwaardige soundtracks voor films die nog gemaakt moeten worden", schrijft Lyra Lambert bij muziekwebsite 'Dansende Beren' over het succes van de band. Maar ook buiten de studio lijkt het trio Philipp Weies, Hans De Prins en Antoni Foscez (bekend van Millionaire en Intergalactic Lovers) jong en oud te overtuigen. Ze beschrijven zichzelf als een elektronische post-rock screamer à la Mogwai meets Kraftwerk, maar dan wel met alle elementen van een nieuwe, frisse en hongerige band.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Eind april kwam ‘Go March’ met een derde collectie muziek naar buiten. Philippe Weies vond zijn inspiratie naar eigen zeggen in de films van David Lynch. “Vooral 'Lost Highway' en zelfs nog specifieker die scène waarbij een auto in het donker aan het rijden is. In dat beeld zie je enkel de passerende middenstreep, voor mij kenmerkt dat beeld een tunnelvisiegevoel.”

Na ‘I’ en ‘II’ nu ook ‘III’

Na een debuutplaat in 2015 die de naam ‘I’ kreeg, werd het tweede album uit 2018 een misschien nog wat betere versie. "Vandaag wordt III toegevoegd aan dat lijstje, al kunnen we deze keer niet echt over een langspeler spreken; de heren houden het beknopt met slechts vier nummers", lezen we bij muziekwebsite ‘Dansende Beren’.
 
"De toetsen van “Ortisei” doen ons bij momenten eerder denken aan een dreunend alarm, alsof ze ons moeten waarschuwen voor de explosieve wending die het nummer in de laatste twee minuten zal nemen. In de kortfilm bevinden we ons intussen in een achtervolgingsscène [...]”, pent Lyra Lambert in haar artikel neer.

Ferme groove en vertederende melodieën

"De gitaren van Weies gaan door merg en been, terwijl het drumwerk van Foscez iets wegheeft van een galopperend krijgspaard", gaat Lambert verder. Het derde nummer ‘Stampede’ vertaalt dat drum- en gitaarwerk naar een ferme groove die volgens ‘Dansende Beren’ het lichaam overneemt. "Het energieniveau ligt een stuk lager tijdens afsluiter “Droplets”, maar we kunnen niet klagen: het levert een prachtige ballade op, waarin de eerder nog ruwe gitaar zijn meest tedere melodieën mag bovenhalen", besluit de muziekrecensente.
 
Via sociale media laat de groep weten dat hun derde album luisteraars moet begeleiden tijdens goede en slechte dagen. Hun muziek biedt volgens hen antwoord op alle vragen, alle problemen en alle wensen van luisteraars. Ook dat kunnen we ons perfect inbeelden, want onze wens om ‘Go March’ live bezig te zien, werd ingewilligd. Op 30 april mocht de band hun nieuwe muziek namelijk brengen in een livestream van moov.be, een coproductie van het Cactus Muziekcentrum en MOOOV Filmfestival 2021.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top