Maak je klaar om de beste Belgische spelers in gaming en esports opnieuw beloond te zien worden op de Belgian Game Awards. Na een zeer succesvolle editie 2020 keert het evenement op 1 oktober terug voor een nieuwe uitreikavond waarop we in 14 categorieën een winnaar zullen kennen.

 

Het is een evenement dat welbekend is in de Belgische community en de terugkeer ervan werd onlangs aangekondigd! De Belgian Game Awards, georganiseerd in samenwerking met de Belgian Esports Federation (BESF), maken inderdaad een comeback voor een 2021-editie die helemaal te gek belooft te worden.

Zoals gewoonlijk zal de ceremonie de beste genomineerden in verschillende categorieën in de bloemetjes zetten. Terwijl de meeste van hen actoren uit de gamingwereld zullen belonen zoals ontwikkelingsstudio’s, maken er opnieuw drie categorieën die verband houden met esports deel uit van de lijst. Vorig jaar wonnen Gabriel “Bwipo” Rau en Bryan “Badjian” Badjie respectievelijk de trofee voor Speler en Rookie van het Jaar.

Hier is de volledige lijst met categorieën:

– PC/Console Game of the Year
– AR/VR Game of the Year
– Mobile Game of the Year
– Best Non Entertainment
– Debut Game of the Year
– Most Anticipated Game of the Year
– Student Game of the Year
– Best Studio
– Most Promising Startup Studio
– Esports Event of the Year
– Esports Pro Player of the Year
– Esports Rookie Player of the Year
– Lifetime Achievement Award
– Audience Award

Terwijl een zorgvuldig geselecteerde jury van professionals over de winnaars van de gamingprijzen zal beslissen, krijgt het publiek inspraak in de esportscategorieën. De grote winnaars zullen namelijk worden bepaald door de stemmen van de jury en door de stemmen van het publiek. De “Lifetime Achievement Award” en de “Audience Award” maken de lijst compleet.

Werk je in de videogame-industrie en in een Belgisch bedrijf? Dan heb je nog tot 19 mei de tijd om je stem uit te brengen in de verschillende categorieën. De stembussen voor het publiek gaan dicht op 18 augustus.

Copyright afbeelding: Belgian Game Awards