Het Songfestival-overleg dat vandaag zou plaatsvinden in Nederland, gaat niet door. Verschillende ministers zouden met elkaar hoogstwaarschijnlijk beslissen of er publiek bij het evenement in Rotterdam Ahoy mag zijn. Het overleg is nu waarschijnlijk morgen, laat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) weten.
Het Songfestival is een van de proeven van Fieldlab Evenementen. Het plan is dat tijdens alle repetities, de halve finales en grote finale per show maximaal 3.500 man publiek wordt toegelaten.

De regering heeft echter aangegeven dat de experimenten van Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de overheid, worden geschrapt als er meer dan 900 coronapatiënten op de intensive cares in de ziekenhuizen liggen. Vandaag stond het aantal op 814.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 18 en 20 mei. De grote finale vindt op 22 mei plaats.

Dit jaar verdedigt Hooverphonic de Belgische eer op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Hooverphonic geeft op 3 mei een virtueel concert aan de vooravond van hun deelname aan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dat wordt in Sint-Niklaas opgenomen, de stad waar twee van de drie bandleden hun roots hebben, en wordt er op de sociale mediakanalen van de stad gestreamd.