Ons Elftal van de Week

Sport | Het seizoen in 1B zit er alweer op. Union Saint-Gilloise kan zich nu volop focussen op de terugkeer naar het hoogste niveau. Maar ook Seraing mag nog dromen van 1A. De Luikenaars nemen het dit weekend en volgend weekend op tegen Waasland-Beveren voor het tweede promotieticket.

Geen Mikautadze in de kern van Seraing. Zijn laatste kans om afstand te nemen van Vanzeir in de topschuttersstand werd dus verspeeld. De twee goalgetters eindigen gedeeld eerste met 19 doelpunten. Maar ook zonder de Fransman vond Seraing de weg naar doel. Maar wel pas in de tweede helft. Al Badaoui opende de score, maar Lemoine kon op het uur gelijkmaken. In het slot nam Seraing definitief afstand van Lommel. Kilota scoorde de 1-2 met een goede volley en Al Badaoui verzekerde de drie punten met zijn tweede van de wedstrijd.

Geen enkel team speelt meer gelijk dan Westerlo dit seizoen. En de Kemphanen deden die reputatie opnieuw alle eer aan. In eigen huis tegen Club NXT kwamen de troepen van Bob Peeters nochtans op voorsprong via Vaesen. Maar Westerlo morst, zoals zo vaak, met de kansen. En dan is er ook nog die voetbalwet: ‘wie zijn kansen niet afmaakt…’. En inderdaad kort na de rust stond het weer gelijk, dankzij een doelpunt van – wie anders – De Cuyper. Zelfs met een strafschop kon Westerlo niet meer scoren en zo speelt Westerlo voor de 13e keer dit seizoen gelijk.

Union Saint-Gilloise was al weken aan zijn ereronde in 1B bezig en ook in de thuismatch  tegen Deinze – die door verbouwingen op het veld van KV Mechelen werd gespeeld – leek de kampioen het seizoen in schoonheid af te sluiten. Met de rust stond Union 2-0 voor dankzij doelpunten van Undav en Labeau. Na de rust kwam Deinze gevaarlijk opzetten. Na tien minuten was het raak. De Looze zette goed voor, Staelens trapte de aansluitingstreffer binnen. Net na het uur ging De Belder neer in de zestien en kreeg hij een strafschop. De Belder zette zich achter de bal en trapte zijn zevende van het seizoen tegen de touwen. 2-2, en daar bleef het ook bij. Union sluit het seizoen af met een voorsprong van 18 punten op het nummer twee Seraing.

De laatste overwinning van Lierse Kempenzonen dateert al van 22 januari. Sindsdien konden de Pallieters elf keer niet winnen, en dat werd afgelopen weekend twaalf keer. Want ook tegen RWDM had Lierse geen reden tot feest. Nangis maakte het eerste doelpunt na een knap uitgespeelde aanval. Na de rust dikte Claes en Le Joncour de score nog aan tot 0-3. Lierse Kempenzonen eindigt voorlaatste, RWDM een plaatsje hoger.