Dit weekend vindt de rechtststreekse eliminatiefase van de eChampions League plaats, een competitie georganiseerd door EA in samenwerking met de UEFA. Goed nieuws: met Stefano Pinna (KRC Genk) hebben we een Belgische vertegenwoordiger in de competitie. Je kan de livestream van het toernooi hier vinden, heel het weekend lang!

 

Livestream:

De competitie begon in februari, met twee kwalificatierondes. In de eerste, toegankelijk voor iedere FUT-kampioen op PS4, konden 64 spelers zich plaatsen voor de tweede ronde, op 13 en 14 februari. Daar werden de 64 gekwalificeerden vergezeld door spelers die uitgenodigd werden door EA, op basis van hun prestaties in vorige edities van de FIFA Global Series. Tussen hen vinden we de Belg Stefano Pinna, die dankzij enkele mooie prestaties in de brackets een plek in de volgende ronde kon bemachtigen.

Het zijn uiteindelijk de 32 beste spelers van het toernooi die het dit weekend tegen elkaar zullen opnemen, in een bracket met dubbele eliminatie. Het doel is duidelijk: bij de acht beste eindigen om zich te kwalificeren voor de grote finale, op 28 mei, hopelijk offline. Uiteraard kan je dit deel van de competitie live volgen op Pickx.

De winnaar van de competitie mag naar huis met het gros van de prijzenpot van $280 000, en waardevolle punten in aanloop van de wereldbeker.

Copyright afbeelding: EA Sports