Standard wil zijn seizoen redden, te beginnen in Oostende

Jupiler Pro League | Vorige zondag miste Standard een gouden kans om zijn seizoen te redden met de bekerwinst. De Rouches zetten nu alles op alles om play-off 2 te winnen, en zo alsnog Europees voetbal binnen te rijven. Te beginnen in Oostende, zaterdag om 20u45.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes matchen. Of 540 minuten. Zoveel tijd rest Standard om zich te behoeden voor een mislukt seizoen. Door het verlies in de bekerfinale tegen Racing Genk (1-2) grepen de Luikenaars naast een gouden mogelijkheid op Europees voetbal. Die opdoffer verwerken om met frisse moed aan de play-offs te beginnen zal noodzakelijk zijn, want er blijft nog één ultieme kans over op een Europees ticket.
 
Indien de Rouches het de komende weken laten afweten, zal het voorbije seizoen van de Luikenaars de geschiedenis ingaan als een grijs seizoen. Een goede start is dan ook primordiaal. Aan de kust, tegen Oostende, zal Standard trachten om zijn wisselvallig kwakkelseizoen alsnog op een positieve noot te eindigen.
 
Nu al een belangrijke match
 
Voor Mbaye Leye en zijn manschappen is een zege van kapitaal belang. Met twee punten achterstand op de Kustboys kunnen de Luikenaars zich geen puntenverlies veroorloven. Een nederlaag zou hen al op vijf punten zetten: geen onoverbrugbare kloof, maar toch alweer een tegenvaller in een seizoen dat al bol staat van de tegenvallers.
 
Bovendien staan alle ploegen op een zakdoek in play-off 2, waardoor een zege de Rouches meteen nabij de eerste plaats in de groep zou leiden. Die eerste plaats geeft recht op een plek in de Conference League. De weg is nog lang, maar goed begonnen is half gewonnen – en winst tegen Oostende zal voor het nodige vertrouwen zorgen, hetgeen Standard momenteel ontbeert.
 
4/6 voor Standard
 
Het wordt de derde onderlinge confrontatie tussen beide teams dit seizoen. Op Sclessin won Standard in november al met het kleinste verschil. Aan de kust deelden de twee ploegen eind januari de punten (2-2). De Rouches zijn dus licht favoriet, op basis van hun track record tegen Oostende.
 
Wat nog in het voordeel van Standard speelt: Oostende presteert de jongste weken wisselvallig. De club heeft zijn plek in play-off 1 op het nippertje moeten afstaan aan Anderlecht. De drie jongste weken telt Oostende één nederlaag, één zege en één puntendeling. Standard slijpt dus zijn messen om zijn streng te trekken in play-off 2. Het zal daarvoor veerkracht moeten tonen, te beginnen in Oostende.
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top