Dit weekend gaan we de beslissende fase in van de Jupiler Pro League. Sommige teams kunnen na één speeldag in de play-offs de titel mogelijk al vergeten. Dat is onder meer het geval voor Anderlecht, dat aanstaande zondag om 18u30 op bezoek gaat bij eeuwige rivaal Club Brugge.
Anderlecht plaatste zich al bij al nog overtuigend voor play-off 1 en dat leek aanvankelijk niet het geval te zijn doorheen het seizoen. Door hun aanwezigheid in play-off 1 verzekerde paars-wit zich van een Europees ticket, aangezien Genk de Beker van België won. Mag Anderlecht zijn ambities verleggen en dromen van meer?

Die ambitie is utopisch maar niet onrealistisch. Anderlecht moet een bijna perfect parcours afleggen en vooral Club Brugge moet dan veel punten laten liggen. Komend weekend kan Anderlecht alvast een statement maken als het naar het Venetië van het Noorden trekt.

6, 9 of 12 punten?

Er is een verschil van 9 punten tussen de twee teams bij de start van de play-offs. Met in totaal 18 punten te verdelen is alles nog mogelijk voor Anderlecht. Tien jaar geleden bewees Standard dat het mogelijk is om een bijna perfect parcours af te werken. Zij pakten toen 26 op 30, maar grepen alsnog naast de titel. Als Anderlecht nog een beetje hoop willen koesteren, moet het winnen in het Jan Breydelstadion.

Mits een zege van Anderlecht bedraagt het verschil nog maar 6 punten, en Club Brugge moet nadien nog naar Brussel afzakken. Bij een gelijkspel schiet Anderlecht niets op en bij een zege van Club Brugge zou de kloof al 12 punten bedragen. Aangezien er nadien nog maar 15 punten te behalen zijn, lijken de titelkansen van Anderlecht dan volledig weg te zijn. 

Voordeel voor Anderlecht?

Toch hebben Vincent Kompany en zijn mannen alle redenen om erin te geloven. Club Brugge is de afgelopen weken wat minder goed bezig en het verloor een aantal keren. In het Lotto Park ging Club Brugge onlangs nog met 2-1 onderuit. Die zege deed Anderlecht zeer veel deugd.

Ze weten dat blauw-zwart niet onoverwinnelijk is en dat het best mogelijk is om de 3 punten te pakken. Bovendien zal de Club in deze laatste fase niet het voordeel van het thuispubliek hebben. Anderlecht is daarnaast al zeker van een Europees ticket en heeft alles te winnen en niks te verliezen. Dat is alvast een gunstige positie om de match aan te vatten.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de Elf Pro League-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!