Na weken van competitie nadert het universitaire toernooi van League of Legends haar einde. De competitie, georganiseerd door META, kent weldra hun kampioenen! De twee finalisten ontmoeten elkaar op 15 mei in de grote finale.

 

In de halve finales was slechts één team onvermijdelijk! Het gaat uiteraard om de spelers van Ephec. Het leek een onmogelijke opdracht om het team dat tweemalig universitair kampioen werd, uit de finale te houden. Dat leerden de spelers van Vives Esports en Howest Brugge tijdens de play-offs, na hun zware 0-2 nederlagen tegen het team van Taz!

In de andere tabel lag alles nog open. De teams van ULB en PXL eindigden met evenveel overwinningen in de groepsfase en ontmoetten elkaar opnieuw in de halve finale, nadat ze respectievelijk UGent en Agem uitschakelden. De strijd tussen de twee scholen loste alle verwachtingen in met een BO3 waarin de winnaar pas in de laatste ronde bekend werd. De spelers van PXL kwamen uiteindelijk als winnaar uit de bus en mogen het in de finale opnemen tegen Ephec.

Geen eenvoudige opdracht voor de outsiders. De twee teams kruisten dit seizoen al eens de degens voor een kwalificatieticket voor de University Esports Masters (UEM). Een finale die de titelverdediger relatief eenvoudig won met 2-0. Maar de ene finale is de andere niet, en een stunt is nooit onmogelijk. Afspraak op 15 mei voor het einde van dit derde seizoen van de Belgian College League!

Copyright afbeelding: META