De Wizards versloegen zondagavond de Cavaliers, en haalden daarmee hun achtste opeenvolgende NBA-win. Dit is de langste winning streak voor Washington in ... 20 jaar.
De grote acht voor de Wizards. Hoewel de afgelopen seizoenen voor Washington een rollercoaster waren, is het hen toch gelukt om een indrukwekkende reeks van acht opeenvolgende overwinningen neer te zetten. In het vierde kwart stond de ploeg zelfs nog acht punten achter op Cleveland, maar D.C. kon opnieuw vertrouwen op zijn pointguard Bradley Beal (33 punten) om de leiding te nemen. Russell Westbrook, die vier opeenvolgende triple doubles had, had 14 punten en 11 assists in een wedstrijd die uiteindelijk kantelde in het voordeel van de Capital One Arena (119-110).
 
Michael Jordan
 
De mannen van Scott Brooks, enkele weken geleden nog op de 12e plaats, zijn nu in een positie om in de play-off kwalificatie te spelen. En ze kunnen ook voor het franchiserecord gaan als ze dinsdag winnen tegen de Spurs. De overwinning op de Cavaliers is al een prestatie op zich, want je moet teruggaan tot december 2001 om een soortgelijke streak voor Washington te vinden. Op dat moment was de leider niemand minder dan Michael Jordan, die net uit zijn tweede pensioen was gekomen. Naast hem stonden Kwame Brown, de nummer één in de selectie, Popeye Jones, Jahidi White, Hubert Davis, Christian Laettner en Tyronn Lue.
 
"Acht wedstrijden op rij winnen is goed. Ik weet niet of het daardoor is, maar we hebben geweldig basketbal gespeeld sinds onze laatste roadtrip”, zei Scott Brooks op NBC. Om hun streak verder te kunnen zetten, zullen de spelers in het laatste stuk niet mogen terugdeinzen. Maar de op één na beste verdediging van de NBA in de laatste acht wedstrijden is er zeker klaar voor om tot het einde toe te vechten om de play-in plaats te beschermen.

Volg de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.